Na Transavia annuleert ook Ryanair vluchten vanuit en naar Eindhoven en Charleroi

Na Transavia annuleert ook Ryanair vluchten vanuit en naar Eindhoven en Charleroi
Beeld: Ryanair / web

Na Transavia annuleert ook Ryanair vluchten vanuit en naar Eindhoven en Charleroi

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Zoals we eerder al schreven heeft Transavia plotseling vluchten geannuleerd en passagiers in Spanje achtergelaten door ze niet op te halen. Nu heeft ook Ryanair vanaf en naar vliegveld Eindhoven diverse vluchten geannuleerd. Officieel is daar volgens de Nederlandse luchthaven geen reden voor gegeven, maar men gaat ervan uit dat dit te maken heeft met stakingen bij de Franse verkeersleiders op maandag 1 mei.

De annulering van vluchten van Transavia en Ryanair komt precies in de meivakantie op een ongelukkig moment. De annuleringen van vluchten vonden plaats op zondag 30 april en op maandag 1 mei. In totaal gaat het om zes vluchten naar onder andere Reus-Costa Dorada, Ibiza in Spanje en Marseille in Frankrijk.

Op Twitter heeft Ryanair al eens laten weten dat in Frankrijk op maandag 1 mei gestaakt wordt door de luchtverkeersleiding, iets wat volgens de Ierse budgetvlieger onacceptabel is. Volgens Michael O’Leary moeten door deze staking 220 vluchten geannuleerd worden waardoor 40.000 passagiers de dupe zijn.

Het gaat in het geval van Ryanair alleen om vluchten naar Reus-Costa Dorada (FR 2213) en om de vlucht naar Ibiza (FR 3541) in Spanje en de vlucht naar Marseille (FR 6506) in Frankrijk. De FR 2213 vlucht van Reus-Costa Dorada naar Eindhoven die om 8.45 uur moet vertrekken op maandag 1 mei is ook geannuleerd.

Ook bij het vliegveld Brussels-Charleroi zijn door Ryanair vluchten naar Spaanse bestemmingen geannuleerd, zoals naar Santiago de Compostela (FR 3570) en Málaga (FR 1919). 

Ga naar de inhoud