Twee elektrische steps en hun bestuurders van de weg gehaald in Granada

Twee elektrische steps en hun bestuurders van de weg gehaald in Granada
Beeld: Guardia Civil / web

Twee elektrische steps en hun bestuurders van de weg gehaald in Granada

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

De Guardia Civil heeft twee personen aangeklaagd die met hun elektrische step op de tweebaansweg GR-30 reden. Het is verboden om met een elektrische step op deze weg te rijden. Ze zijn ook nog op de A-4006 weg tussen de GR-30 en Jun gezien. De twee waren onder invloed van drugs en alcohol. 

De politie laat dit weten in een persbericht en citeert daarbij ook nog de wet: ‘het is verboden om met een persoonlijk mobiliteitsvoertuig te circuleren op een kruising, weg tussen steden of snelweg en vierbaansweg die door de stad loopt’. Er zijn verschillende soorten persoonlijke mobiliteitsvoertuigen in Spanje, zoals een monowheel, hoverboard, elektrische step, segway en verschillende soorten fietsen met karretjes of grote bakken voor het transport van goederen. 

De eerste persoon werd gezien terwijl hij op de ringweg van Granada reed, ter hoogte van Armilla. Dit gebeurde zaterdagochtend. Hij reed op een elektrische step. Er waren tekenen dat hij onder invloed van alcohol zou zijn en daarom werd hij getest. Uit de test bleek dat hij 0.51 milligram per liter in zijn lijf had. 

De tweede persoon werd verrast toen hij op de A-4006 reed vlakbij Jun. Dit gebeurde zondagochtend. Hij werd ook getest op alcohol en drugs en uit de test bleek dat hij onder invloed was van cocaïne, opiaten en THC. De resultaten van de test werden pas naderhand bekend omdat deze in het laboratorium uitgevoerd moest worden aan de hand van afgenomen speeksel.

Ga naar de inhoud