Mercadona vindt geen personeel op Ibiza

Mercadona vindt geen personeel op Ibiza
Beeld: Archieffoto

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

IBIZA – Ondanks dat de Spaanse supermarktketen Mercadona op het eiland Ibiza de beste verkopen haalt kan de keten maar lastig aan personeel komen. De Valenciaanse keten zoekt 25 personeelsleden die een vast contract krijgen en bruto salarissen tussen 1.328 en 1.800 euro per maand maar slaagt er niet in om deze te vinden.

Mercadona heeft vier supermarkten op het Balearen eiland Ibiza en net zoals op andere plaatsen in Spanje is de Spaanse keten ook op het party-eiland op zoek naar personeel. In heel Spanje zal Mercadona 9.000 extra personeelsleden aannemen die het vaste personeel gedurende de drukke zomermaanden zal aflossen en helpen.

Terwijl men op andere plaatsen in Spanje praktisch in de rij staat om een baan te krijgen bij Mercadona, slaagt men daar op Ibiza niet in. Het zal niet aan het voor deze sector goede salaris en in de supermarktwereld beste arbeidsvoorwaarden liggen. Maar wat de oorzaak wel is is niet helemaal uit het artikel in de krant ABC op te maken.

Mercadona is sinds 2 april op zoek naar extra personeel voor de vier supermarkten op het eiland maar tot op de dag van vandaag, bijna een maand later, is het nog niet gelukt om 25 personeelsleden te vinden voor de winkels die zowel in de drukke zomer alsook rustige winter een van de hoogste verkopen haalt van Spanje.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
12 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Snap het gedweep niet met Mercadonna, als dat nou zo fantastisch is dan bent u voorheen erg slechte supermarketn gewend.
Helaas zitten er een zooi huisjesmelkers op Ibiza die voor de hoofdprijs gaan, dus dat personeel zal het nooit kunnen betalen.

Beloofd niet meer te reageren op artikelen, echter kan het niet laten.
De oorzaak van dit probleem is, dat de Mercadona alleen mensen in dienst neemt met een Spaans ID nummer. Iets wat volgens EU regels totaal niet is toegestaan. Discriminatie ten top. Maar de Mercadona mag het blijkbaar. Dan worden er ook nog eisen gesteld waaraan Spanjaarden blijkbaar niet aan kunnen voldoen. Zie hier het probleem. Gelooft men het niet, solliciteer maar een keer voor de grap en je zult het merken.

En zo is dat precies Koos en niet anders ,ineke

Huisvesting is hét probleem van Ibiza. Geen appartementen te krijgen voor een redelijke huur in verhouding tot de salarissen. De huiseigenaren verhuren liever eens paar maanden, al dan niet illegaal, aan toeristen die (te) veel betalen voor een huis(je), dan een structurele lagere huur voor lokale werknemers. Ook het personeel in de sociale sector, o.a. ziekenhuis, heeft grote problemen. Ook al is de nieuwe toeristenwet van kracht geworden om illegale verhuur tegen te gaan, het probleem is nog steeds zeer groot. Het is nog steeds lucratiever om aan toeristen te verhuren. Aan de lokale politiek om aan probleem serieus iets… Lees verder »

Zoals anderen al aangeven zijn de huurprijzen in toeristische gebieden voor Spanjaarden veel te hoog. Dus zou Mercadona zelf huisvesting voor het personeel kunnen regelen. Maar ook restaurants, hotels, etc. kampen met dit probleem. Op Mallorca kunnen jonge bewoners het zich meestal niet veroorloven om een woning te kopen. Hier ligt een rol voor de (plaatselijke) overheid. Overigens is redacteur Remco dol op de Mercadona, dat is te merken hè. Ik kom er amper omdat de eigenaar, Joan Roig, de PP sponsort. Maar meningen mogen gelukkig verschillen.

De eigenaar stemt op PP ? Gelukkig schijnen de Spanjaarden niet zo “politiek correct ” te zijn en is de “PP smaak” niet terug te vinden in de goede kwaliteit v.h. aangeboden waar en het
¡ succes ! van MERCADONA ( ¡ VIVA !)

Juancor….?

Komt dat misschien doordat met dit salaris geen woonruimte te betalen is?

Een kartonnen doos heb je daar voor 800 euro maand te huur. of een oude auto waar je voor 1000 in de maand in kunt slapen. Dus een gewone woning is onbetaalbaar en is het salaris van de Mercadona inderdaad niet voldoende.

Dat niet alleen Koos, men zoekt liever vast werk voor het hele jaar ipv seizoensarbeid.

Vaste kontrakten zijn een probleem in Spanje geworden dankzei de PP vrijwel geen enkele werkgever wil nog een vast kontrakt aanbieden terwijl je als mens graag toekomst gericht wilt leven en daarbij hoort een zekerheid van een vast kontrakt. De werkgever wordt beschermt en de werknemer weet niet meer waar die aan toe is. Daarnaast zou ik zelf ook niet gaan soliciteren voor maar 2 a 3 maanden werk wat geen zoden aan de dijk zet.

Ibiza vind ik geen goed voorbeeld en ik observeer liever de situatie op het Spaanse schiereiland. Je kunt niet alleen de PP de schuld geven, zo’n 10 a 12 jaar geleden werden de gigantische rot-op premies in Spanje bij ontslag al sterk verlaagd en sinds die financiële crisis heeft men de salarissen gereduceerd en later amper opgetrokken. Je moet ook eens de doorsnee Spaanse ondernemer onder de loep nemen, de meesten daarvan (kleine-middelgrote ondernemers) hebben 0 benul hoe ze op middellange termijn hun onderneming moeten ontwikkelen, laat staan hoe ze moeten omgaan met hun personeel, ze te motiveren. Samen de… Lees verder »

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.