Search
menu
Search

Mercadona vindt geen personeel op Ibiza

Oeps ... foto ontbreekt!

Mercadona vindt geen personeel op Ibiza

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

IBIZA – Ondanks dat de Spaanse supermarktketen Mercadona op het eiland Ibiza de beste verkopen haalt kan de keten maar lastig aan personeel komen. De Valenciaanse keten zoekt 25 personeelsleden die een vast contract krijgen en bruto salarissen tussen 1.328 en 1.800 euro per maand maar slaagt er niet in om deze te vinden.

Mercadona heeft vier supermarkten op het Balearen eiland Ibiza en net zoals op andere plaatsen in Spanje is de Spaanse keten ook op het party-eiland op zoek naar personeel. In heel Spanje zal Mercadona 9.000 extra personeelsleden aannemen die het vaste personeel gedurende de drukke zomermaanden zal aflossen en helpen.

Terwijl men op andere plaatsen in Spanje praktisch in de rij staat om een baan te krijgen bij Mercadona, slaagt men daar op Ibiza niet in. Het zal niet aan het voor deze sector goede salaris en in de supermarktwereld beste arbeidsvoorwaarden liggen. Maar wat de oorzaak wel is is niet helemaal uit het artikel in de krant ABC op te maken.

Mercadona is sinds 2 april op zoek naar extra personeel voor de vier supermarkten op het eiland maar tot op de dag van vandaag, bijna een maand later, is het nog niet gelukt om 25 personeelsleden te vinden voor de winkels die zowel in de drukke zomer alsook rustige winter een van de hoogste verkopen haalt van Spanje.

Ga naar de inhoud