Search
menu
Search

Rechter bepaalt voogdij hond in Spanje

Oeps ... foto ontbreekt!

Rechter bepaalt voogdij hond in Spanje

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De West Highland Terrier ‘Cachas’ zal zes maanden bij baasje Carlos en zes maanden bij baasje Silvia mogen wonen. Een rechter in Valladolid heeft dit voogdijschap over de hond bepaald. Het jonge echtpaar stapte naar de rechter om te bepalen wat er met de hond ging gebeuren na een scheiding.

In eerste instantie was na de beëindiging van een driejarig huwelijk de afspraak dat ‘Cachas’ elke 15 dagen van baasje zou veranderen. Silvia stapte echter opnieuw naar de rechter nadat bleek dat haar ex niet van plan was om met de hond naar de hondentrimsalon te gaan en goed voor hem te zorgen.

Aangezien Carlos een andere vriendin heeft en van plan is om naar Alicante te verhuizen dat honderden kilometers van Valladolid is verwijderd, besloot de rechter de voogdij te verdelen in twee keer zes maanden.

Carlos wilde eigenlijk helemaal geen vorm van gedeelde voogdij en wilde alleenrecht hebben op ‘Cachas’. Silvia wilde daar echter niets van weten en stapte naar de rechter. Volgens haar heeft zij de hond toendertijd ‘gekocht’ en heeft zij alle kosten betaald, iets dat Carlos wilde compenseren.

De nieuwe vriendin van Carlos gaf in het proces aan dat haar dochter en haar eigen hond zo gehecht zijn geraakt aan ‘Cachas’ dat deze bij hen dient te wonen. Ook werd aangehaald dat men geen vertrouwen heeft in het goed verzorgen van de hond gedurende de tijd dat deze bij Silvia verblijft. Zo is ‘Cachas’ volgens Carlos bang en onverzorgd wanneer hij de hond na vijftien dagen weer in huis mocht halen.

Het is voor het eerst in Spanje dat een rechter heeft beslist over het voogdijschap van een huisdier.

Ga naar de inhoud