Rechter bepaalt voogdij hond in Spanje

Rechter bepaalt voogdij hond in Spanje
Beeld: 20 Minutos

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De West Highland Terrier ‘Cachas’ zal zes maanden bij baasje Carlos en zes maanden bij baasje Silvia mogen wonen. Een rechter in Valladolid heeft dit voogdijschap over de hond bepaald. Het jonge echtpaar stapte naar de rechter om te bepalen wat er met de hond ging gebeuren na een scheiding.

In eerste instantie was na de beëindiging van een driejarig huwelijk de afspraak dat ‘Cachas’ elke 15 dagen van baasje zou veranderen. Silvia stapte echter opnieuw naar de rechter nadat bleek dat haar ex niet van plan was om met de hond naar de hondentrimsalon te gaan en goed voor hem te zorgen.

Aangezien Carlos een andere vriendin heeft en van plan is om naar Alicante te verhuizen dat honderden kilometers van Valladolid is verwijderd, besloot de rechter de voogdij te verdelen in twee keer zes maanden.

Carlos wilde eigenlijk helemaal geen vorm van gedeelde voogdij en wilde alleenrecht hebben op ‘Cachas’. Silvia wilde daar echter niets van weten en stapte naar de rechter. Volgens haar heeft zij de hond toendertijd ‘gekocht’ en heeft zij alle kosten betaald, iets dat Carlos wilde compenseren.

De nieuwe vriendin van Carlos gaf in het proces aan dat haar dochter en haar eigen hond zo gehecht zijn geraakt aan ‘Cachas’ dat deze bij hen dient te wonen. Ook werd aangehaald dat men geen vertrouwen heeft in het goed verzorgen van de hond gedurende de tijd dat deze bij Silvia verblijft. Zo is ‘Cachas’ volgens Carlos bang en onverzorgd wanneer hij de hond na vijftien dagen weer in huis mocht halen.

Het is voor het eerst in Spanje dat een rechter heeft beslist over het voogdijschap van een huisdier.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
5 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Een hond zelf is een roedel dier en heeft maar 1 alfa, dat is dus 1 van de 2 of beiden helemaal niet. In ieder geval is de hond zelf de dupe want er is niet naar zijn situatie gekeken. Met dank aan het kortzichtig nadenken van een rechter. Arme hond dus.

Wat een geluk dat ze geen konijnen hebben!!!
Zulke mensen geef je toch met liefde en plezier een wortel!!

Te triest voor woorden, doe gewoon wat het beste is voor het beestje, dat is het enige dat telt.

Hopelijk heeft zij nog het aankoopbewijs van de hond.
Verder kun men nagaan in de ‘Paspoortkaart voor Gezelschapsdieren’ wie als eigenaar staat ingeschreven.

Blijkbaar zou dit bewijsstuk niet werden opgevraagd. De hond van her naar der sturen is een pure schande. Het beestje kan niet spreken en draagt er nu de gevolgen van. Waarom niet bij haar en een 6 maandelijkse controle want dan speelt de rechter op veiligheid van het diertje.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.