Openingsdata diverse stranden Costa Blanca (UPDATE)

Openingsdata diverse stranden Costa Blanca
Beeld: 123rf

Openingsdata diverse stranden Costa Blanca (UPDATE)

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Vanaf maandag 1 juni bevinden alle provincies in de autonome regio Valencia zich in de de-escalatiefase 2. Vanaf die datum mogen de gemeenten in de provincies Alicante, Valencia en Castellón ook weer de stranden openen en mag er weer in de zee gezwommen worden maar dan wel met te nemen maatregelen. Maar de gemeenten Benidorm en Torrevieja hebben al aangegeven nog zeker twee weken te wachten voordat men gebruik kan maken van de stranden terwijl andere gemeenten wel de stranden vanaf maandag openen.

De steden Alicante en Elche zullen vanaf maandag 1 juni meteen de stranden openen zodat alle inwoners weer kunnen gaan zonnen en zwemmen in zee. Maar onder welke omstandigheden en met welke maatregelen is nog niet bekend. 

Precies vanwege de te nemen maatregelen hebben Benidorm en Torrevieja besloten de stranden pas 14 dagen later op 15 juni te openen. Met andere woorden, tot 15 juni mag er in Benidorm en Torrevieja nog niet in zee gezwommen worden. Dat geldt ook voor de gemeente Santa Pola.

Deze beslissing is genomen omdat deze gemeenten nog geen plan hebben om het aantal aanwezige personen te controleren en om ervoor te zorgen dat de aanwezige strandgangers maar voor een bepaalde tijd op de stranden aanwezig mogen zijn. 

Zoals de regels aangeven mag er slechts een 50% van de normaal toegestane capaciteit aanwezig zijn op de stranden wat niet meer is dan 15.000 strandgangers op 6 kilometer strand in Benidorm.

Ook de gemeenten Finestrat en l’Alfas del Pi houden de stranden voorlopig tot 10 juni gesloten. In Altea wil men deze maandag 1 juni meteen de stranden openen maar zal het pas tot 15 juni duren voordat er strandwachten aanwezig zijn. Er zijn wel 15 personen die op het aantal aanwezige strandgangers gaan controleren.

De stranden in Vila Joiosa gaan met uitzondering van het Bol Nou strand (vanwege de gevolgen van storm Gloria) ook open op maandag 1 juni. Naar de stranden gaan zal echter wel gebonden zijn aan tijdvakken. In El Campello gaan de stranden deze maandag 1 juni weer open

In de Vega Baja regio is nog niet bekend wat er gaat gebeuren met de stranden van Orihuela en Pilar de la Horadada. Guardamar opent wel de stranden op 1 juni.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.