Málaga wil nieuwe maximumsnelheid van 30 km/uur alweer verhogen naar 50 km/uur

Málaga wil nieuwe maximumsnelheid van 30 km/uur alweer verhogen naar 50 km/uur
Beeld: 123rf

Málaga wil nieuwe maximumsnelheid van 30 km/uur alweer verhogen naar 50 km/uur

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – De burgemeester van de stad Málaga heeft slechts twee weken nodig gehad om de nieuwe situatie die is ontstaan op de wegen binnen de bebouwde kom na de verandering van de maximumsnelheden te analyseren. Hij trekt de conclusie dat de snelheidsverlaging heeft geleid tot meer verkeersopstoppingen en files en dus wil hij nu al de snelheden van 20 of 30 km/uur naar 50 km/uur verhogen.

Op 11 mei werden de maximumsnelheden op de wegen in de bebouwde kom in Spanje veranderd van 50 km/uur naar 30 of 20 km/uur, afhankelijk van het type weg.

Sinds 11 mei geldt op wegen met een enkele rijstrook zonder trottoirs een limiet van 20 km/u. Op wegen met één rijstrook per rijrichting + trottoirs geldt een limiet 30 km/u. Op wegen met twee of meer rijstroken per rijrichting + trottoirs is de limiet 50 km/u gebleven.

In de nieuwe wet die deze snelheden omschrijft staat dat gemeenten het recht hebben om snelheden te verlagen indien dat gewenst en ter bevordering van de verkeersveiligheid is.

De gemeente Málaga baseert zich op deze mogelijkheid om niet de snelheid op bepaalde wegen waar veel verkeer is te verlagen maar juist weer te verhogen van 30 km/uur naar 50 km/uur. Málaga is daarmee de eerste stad van Spanje die dat bekend heeft gemaakt.

Met de snelheidsverhoging wil de gemeente Málaga de problemen die zijn ontstaan door de verlaging van de snelheden zoals files en verkeersopstoppingen aanpakken en verhelpen waarbij de gemeente dus eigenlijk geen rekening houdt met de verkeersveiligheid voor o.a. voetgangers en fietsers.

De gemeente Málaga heeft zich netjes aan de nieuwe snelheden gehouden en deze zijn op 3.603 wegen, 73% van het totaal aan wegen binnen de bebouwde kom, aangepast. Op diverse van deze drukkere wegen heeft de gemeente echter geconstateerd dat er meer opstoppingen en files zijn.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.