Nieuw Nederlands ontwerp is de perfecte kampeerauto/tiny-house combinatie

Nieuw Nederlands ontwerp is de perfecte kampeerauto/tiny-house combinatie
Beeld: Haaks Campers

Nieuw Nederlands ontwerp is de perfecte kampeerauto/tiny-house combinatie

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Een van de verschillen tussen een reis met een kampeerauto of caravan is dat als je bv. op een camping staat je bij een kampeerauto je hele hebben en houwen mee moet nemen als je een rondje wilt gaan rijden. Maar met deze kampeerauto/tiny-house combinatie is dat probleem zo opgelost.

Het Nederlandse bedrijf Haaks Campers heeft de Opperland kampeerauto gepresenteerd. Een minimalistische kampeerauto die ontworpen is van ecologische materialen en plaats biedt aan twee personen.

De kampeerauto/tiny-house combinatie biedt een afneembaar woongedeelte dat bestaat uit twee verdiepingen met het leef, badkamer en keuken deel beneden en het slaapdeel boven. Deze combo is gebouwd op een onderstel van een Fiat Ducato die inbegrepen is in de niet al te goedkope prijs van 129.982 euro ex. btw.

Maar voor dat geld heb je dan ook wel iets unieksen iets wat je niet overal zult tegenkomen tijdens je vakantie in Spanje.

De Opperland is gebaseerd op een Fiat Ducato 2.3 multijet diesel (152 pk) waarop een uitschuifbare module van 6 meter lang en 2,2 meter breed is geïntegreerd.

De totale hoogte van de kampeerauto is 280 cm; ter vergelijking: een normale alkoof kampeerauto is ongeveer 330 cm hoog en een geïntegreerde kampeerauto ongeveer 290 cm.

Deze kampeerauto/tiny-house combinatie weegt iets meer dan 3.000 kg. Het leefgedeelte kan van de Fiat Ducato worden gescheiden en als zelfstandige woning worden geïnstalleerd. Deze is uitgerust met een badkamer met toilet en douche, externe bergruimte, keuken, woonkamer, tweepersoonsbed en bergingsruimte.

De achterkant van de kampeerauto gaat naar boven open om een ​ grote staruimte te creëren en de grote ramen laten veel licht binnen. In het uitgeklapte bovenste deel is een slaapruimte van 180 x 200 cm.

Overigens heeft de Opperland ook eigen zonnepanelen dus je hoeft niet altijd op het elektriciteitsnetwerk aangesloten te zijn.

Overigens biedt Haaks Campers ook een iets goedkopere versie aan maar met het Niderland model met een vast leefdeel voor een prijs van 98.665 euro ex. btw.

Meer informatie en foto’s zijn op de Nederlandstalige website van Haaks Campers te vinden.

Ga naar de inhoud