Ontevreden eigenaars bezetten het kantoor van Vistabella Golfhomes in Orihuela

Ontevreden eigenaars bezetten het kantoor van Vistabella Golfhomes in Orihuela
Beeld: Ingezonden

Ontevreden eigenaars bezetten het kantoor van Vistabella Golfhomes in Orihuela

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Vorige week vrijdag 27 mei hebben een 25 tal moe getergde veelal buitenlandse eigenaars van villa’s en appartementen op de urbanisatie Vistabella Golf in Orihuela (Alicante) het kantoor van de projectontwikkelaar Vistabella Golfhomes bezet omdat al jaren aanslepende problemen niet opgelost raken, zo laat een woordvoerder van de eigenaars weten.

Enerzijds zijn er de vele bouwgebreken zoals vochtplekken, lekkende waterleidingen, barsten in muren, verzakkingen in terrassen, lekkende zwembaden, …waarvoor de eigenaars al jaren aandringen op een oplossing. De projectontwikkelaar wuift alles weg, of erger nog beweert dat het de schuld is van de eigenaar zelf die volgens hen “misschien wel bepaalde werken heeft uitgevoerd waardoor de schade zou zijn ontstaan”. 

Sommigen hebben reeds acties ondernomen via hun advocaat doch ook hier legt Vistabella Golfhomes de klacht gewoon naast zich neer, wetend dat de eigenaars het niet zullen aandurven om een oplossing via een rechtbank af te dwingen, temeer daar de meesten buitenlanders zijn die ook de taal niet of slechts matig machtig zijn.

Anderzijds is er het probleem van de huisvuilbehandeling. Op het nieuwe gedeelte van de urbanisatie staan inmiddels meer dan 500 villas en appartementen, terwijl er veel te weinig containers staan voor de diverse soorten recycleerbaar afval zoals papier en karton, glas, blikjes en plastic flessen: resultaat overvolle containers, afval dat er gewoonweg naast wordt gedropt, zelfontbranding, ongedierte.. 

De stad maakt wel grote reclame met hun campagne “Orihuela Limpia” waarbij ze de bewoners aanspoort om te sorteren en recycleren, maar weigert te zorgen voor de nodige containers. De belastingen van de eigenaars nemen ze wel graag in ontvangst. 

Orihuela Costa ontvangt jaarlijks 50 miljoen euro aan belastingen en spendeert er amper 20 miljoen euro van. Wat er met het saldo gebeurt voelen zij zich niet geroepen om tekst en uitleg te geven. Vorige zomer heeft Vistabella Golfhomes onder druk van de eigenaars dan toch containers voor organisch afval geplaatst in de meeste straten, maar voor de andere containers wijzen stad en de projectontwikkelaar naar elkaar. Het grof huisvuil dat overal wordt gedumpt ontsiert het straatbeeld. De stad verwijst naar haar telefonisch meldpunt voor de ophaling doch daar wordt enkel Spaans gesproken. 

De vraag werd gesteld aan de stad Orihuela en Vistabella Golfhomes om samen te werken en een locatie te voorzien met een grote container waar de eigenaars hun afgedankte meubels, electro, etc.. kunnen heen brengen: er komt niet eens een antwoord.

  • orihuela2
  • orihuela3
  • orihuela1 1

NOTA: Deze tekst heeft de reactie ontvangen van een woordvoerder van de ontevreden eigenaars van de woningen. Er is niets in de Spaanse kranten of op websites hierover verschenen. De redactie van SpanjeVandaag is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze tekst.

Ga naar de inhoud