Deze zomer moet je zeker de hippe Spaanse alpargatas dragen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – De schoenen die deze zomer overal te zien zullen zijn worden in Spanje “alpargatas” genoemd. Ze zijn ideaal om te lopen in de stad, op het strand of op het platteland. Van oorsprong wordt dit soort schoen al eeuwenlang gedragen in Spanje en frankrijk maar nu bekende schoenen- en modeontwerpers de schoenen in hun assortiment hebben opgenomen en veel bekendheden gezien worden met dit schoeisel, kun ook jij er niet meer omheen.

De zomerkortingen zijn begonnen in Spanje en dus is dat het moment om de kledingkast uit te breiden met de zomerkleding en dan het liefst die het meest populair zal zijn deze zomer. Als het om schoeisel gaat bestaat er geen twijfel over en zijn de “alpargatas” de trend van deze zomer. Niet alleen in Spanje zijn deze gemakkelijke maar stevige en nuttige schoenen erg populair maar nu gaat de rest van de wereld er ook voor. Er is geen fashion blogger of influencer die nog geen foto of video gemaakt heeft met een paar “alpargatas”.

Wat is dat dan

De “Alpargatas” zijn eigenlijk hetzelfde als de “Espadrilles”, lichte schoenen die oorspronkelijk uit de Franse en Spaanse Pyreneeën komen. Ze worden gemaakt van canvas of katoen en een zool van esparto, hennep of jute, eventueel verstevigd met een laag rubber eronder. Deze laag rubber wordt vaak zo gegoten dat het op touw lijkt. De touwen zool is het belangrijkste kenmerk van de espadrille; het bovenste gedeelte kan verschillend van uiterlijk zijn.

Alpargatas/Espadrilles werden al in de 14e eeuw gemaakt in Catalonië, en er zijn Catalaanse winkels die de schoenen al een eeuw lang vervaardigen. Traditionele espadrilles hebben een canvas bovenkant waarbij het gedeelte vanaf de teen naar de hiel uit een stuk is vervaardigd en rond de rand vastgenaaid is aan de zool. Ooit was het schoeisel voor boeren, tegenwoordig zijn zij populair, vooral in Catalonië en Frankrijk, waar zowel mannen als vrouwen ze dragen tijdens de lente en zomer.

Er zijn duizenden verschillende espadrilles, van goedkope marktschoenen tot kostbare espadrilles van bekende ontwerpers als Donna Karan en Pare Gabia. Er zijn verschillende soorten Alpargatas/Espadrilles te vinden waaronder de platform en classic modellen.

Heb jij ze al in de schoenenkast staan?

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.