Diverse aardbevingen in de regio Almería

Diverse aardbevingen in de regio Almería
Beeld: 123rf

Diverse aardbevingen in de regio Almería

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALMERÍA – De provincie Almería heeft de afgelopen 24 uur te maken gehad met diverse kleinere en grotere aardbevingen. De grootste was die van 4,1 op de schaal van Richter zaterdagavond om 21,26 uur nabij Alcóntar. Deze aardbeving werd voorafgegaan en gevolgd door 10 aardbevingen tussen de 3,3 en 1,5 op de schaal van Richter.

De aardbeving van 4,1 op de schaal van Richter vond plaats op zaterdagavond om 21,26 uur op een diepte van 5 km met als epicentrum Alcóntar in de provincie Almería, volgens de gegevens van het Instituto Geográfico Nacional (IGN).

De 112 noodlijn kreeg weliswaar diverse meldingen binnen van inwoners uit de omgeving die wilden weten wat er aan de hand was maar er zijn geen meldingen binnengekomen van materiële schade en/of gewonden. Onder de bellers waren niet alleen inwoners uit de provincie Almería maar ook uit de gemeente Baza, provincie Granada.

Voor en na de ‘grote’ aardbeving volgden nog 10 andere aardbevingen (terremotos) met verschillende krachten tussen de 3,3 en 1,5 op schaal van Richter. Deze vonden plaats op diverse tijdstippen zaterdagavond voor en na de aardbeving van 4,1 op de schaal van Richter en in de nacht van zaterdag op zondag.

[su_note note_color=”#fdf2ec”]Leestip: Aardbevingen in Spanje[/su_note]

Richter uitleg

Aardbevingen met een kracht tussen de 1 en 1,9 op de schaal van Richter worden niet gevoeld door de mens maar worden wel geregistreerd. Aardbevingen tussen de 2 en 2,9 op de schaal van Richter zijn meetbaar en worden alleen door mensen waargenomen in gunstige omstandigheden zoals het tijdstip.

Aardbevingen tussen de 3 en 3,9 op de schaal van Richter wordt door de mens gemerkt maar is te vergelijken met een voorbijrijdende vrachtwagen. Aardbevingen tussen de 4 en 4,9 op de schaal van Richter worden door vrijwel iedereen opgemerkt waarbij alles kan rammelen en er lichte schade kan ontstaan.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.