skip to Main Content
Diverse aardbevingen in de regio Almería
123rf

Diverse aardbevingen in de regio Almería

ALMERÍA – De provincie Almería heeft de afgelopen 24 uur te maken gehad met diverse kleinere en grotere aardbevingen. De grootste was die van 4,1 op de schaal van Richter zaterdagavond om 21,26 uur nabij Alcóntar. Deze aardbeving werd voorafgegaan en gevolgd door 10 aardbevingen tussen de 3,3 en 1,5 op de schaal van Richter.

De aardbeving van 4,1 op de schaal van Richter vond plaats op zaterdagavond om 21,26 uur op een diepte van 5 km met als epicentrum Alcóntar in de provincie Almería, volgens de gegevens van het Instituto Geográfico Nacional (IGN).

De 112 noodlijn kreeg weliswaar diverse meldingen binnen van inwoners uit de omgeving die wilden weten wat er aan de hand was maar er zijn geen meldingen binnengekomen van materiële schade en/of gewonden. Onder de bellers waren niet alleen inwoners uit de provincie Almería maar ook uit de gemeente Baza, provincie Granada.

Voor en na de ‘grote’ aardbeving volgden nog 10 andere aardbevingen (terremotos) met verschillende krachten tussen de 3,3 en 1,5 op schaal van Richter. Deze vonden plaats op diverse tijdstippen zaterdagavond voor en na de aardbeving van 4,1 op de schaal van Richter en in de nacht van zaterdag op zondag.

Richter uitleg

Aardbevingen met een kracht tussen de 1 en 1,9 op de schaal van Richter worden niet gevoeld door de mens maar worden wel geregistreerd. Aardbevingen tussen de 2 en 2,9 op de schaal van Richter zijn meetbaar en worden alleen door mensen waargenomen in gunstige omstandigheden zoals het tijdstip.

Aardbevingen tussen de 3 en 3,9 op de schaal van Richter wordt door de mens gemerkt maar is te vergelijken met een voorbijrijdende vrachtwagen. Aardbevingen tussen de 4 en 4,9 op de schaal van Richter worden door vrijwel iedereen opgemerkt waarbij alles kan rammelen en er lichte schade kan ontstaan.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by