Duizenden palmbomen verbrand in ‘palmen’ stad Elche

Duizenden palmbomen verbrand in ‘palmen’ stad Elche
Beeld: Diario Información

Duizenden palmbomen verbrand in ‘palmen’ stad Elche

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn in het gedeelte dat Camp d’Elx heet bij de stad Elche tussen de 7.000 en 8.000 palmbomen door diverse branden verwoest. Er vonden vier branden plaats op verschillende tijdstippen en locaties waarbij de politie ervan uitgaat dat deze opzettelijk zijn aangestoken.

Ten zuiden van de stad Elche heeft de brandweer veel werk gehad om vier branden te blussen. In alle gevallen ging het om palmboomplantages in de Camp d’Elx ofwel het platteland rondom de stad Elche.

Twee van de vier branden vonden nagenoeg op hetzelfde tijdstip plaats rond 1 uur ‘s nachts in La Hoya. Vanaf het eerste moment meende de politie dat deze twee branden waren aangestoken en dus gingen verschillende patrouillewagens op zoek naar de mogelijke dader die niet gevonden werd. Deze twee branden waren zaterdagmorgen rond 7.30 uur geblust.

Na de eerste twee branden vonden er nog twee branden plaats rond 2.30 uur in Algoros en tussen Altzabares en las Bayas. Bij alle vier de branden waren zo’n 30 brandweerlieden betrokken die met groot materieel waren uitgerukt. Diverse woningen moesten ontruimd worden vanwege de enorme rookontwikkeling.

Elche is een stad op zo’n 23 km van de provinciale hoofdstad Alicante. Elche (Elx in het Valenciaans) staat bekend als de stad van de Palmen waarvan het merendeel te vinden is in de palmboomgaard ofwel ‘palmeral’ van Elche, een zeldzaam voorbeeld van Arabische landbouwpraktijken in Europa.

Meer dan 300.000 palmbomen geven Elche een exotische sfeer. De palmbomen mogen niet worden omgehakt. Deze Palmeral is eind 2000 tijdens de 24e sessie van de Commissie voor het Werelderfgoed door UNESCO tot werelderfgoed verklaard.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.