Barcelona vermindert aantal toegestane bezoekers Park Güell met 50%

Barcelona verminderd aantal toegestane bezoekers Park Güell met 50%
Beeld: Freepik

Barcelona vermindert aantal toegestane bezoekers Park Güell met 50%

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Het beroemde stadspark Park Güell van Antoni Gaudí opent haar deuren op 1 juli maar met minder publiek waardoor de situatie anders zal zijn dan voor de corona-crisis. De bedoeling is dat de capaciteit bezoekers met 50% gereduceerd wordt waardoor er dus jaarlijks niet meer 9 maar 4,5 miljoen bezoekers kunnen genieten van Park Güell.

Degene die vanaf 1 juli Barcelona gaan bezoeken moeten er rekening mee houden dat het tweede meest bezochte monument na de Sagrada Familia door minder mensen bezocht kan worden. De gemeente Barcelona is van plan om het aantal toegestane bezoekers met 50% te reduceren.

Jaarlijks komen er 9 miljoen toeristen naar het Park Güell maar dat moet vanaf nu 4,5 miljoen worden. Sinds enkele jaren is ongeveer 1,7 hectare van het 12 hectare grote stadspark van Antonio Gaudí alleen nog met een entreebewijs te bekijken maar wanneer het park weer open gaat zal het hele park, dus alle 12 hectare, beperkt worden tot een maximum van 1.400 aanwezige bezoekers per keer.

Uiteraard hebben deze drastische maatregelen te maken met de effecten van de post-corona tijd maar ook met de stormloop op entreekaarten en het aantal bezoekers de laatste jaren. Om de social distance in het stadspark te waarborgen moet het aantal bezoekers teruggebracht worden. Ook moet er een balans gevonden worden tussen het aantal toeristen en inwoners van de stad.

Maar men moet ook rekening houden met de inwoners van de stad die gratis het stadspark mogen bezoeken. Voor hen zal dit mogelijk zijn tussen 6 en 9 uur ‘s morgens (onder de noemer Bon dia Barcelona) en ‘s avonds in de zomermaanden tussen 20 en 23 uur (onder de noemer Bon vespre Barcelona). In de wintermaanden zal dat vanaf 17:30 uur zijn. 

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.