Search
menu
Search

Baskische stad Bilbao is klaar voor de start van de Tour de France

Baskische stad Bilbao is klaar voor de start van de Tour de France
Beeld: via canva.com

Baskische stad Bilbao is klaar voor de start van de Tour de France

Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Op 1 juli om 13.00 uur begint de eerste etappe van de beroemde Tour de France vanaf de esplanade van San Mamés in de Baskische stad Bilbao. Maar voordat de wielerronde kan beginnen heeft op donderdag 29 juni de officiële presentatie van het evenement plaatsgevonden.

Deze presentatie werd live uitgezonden op televisie in 190 landen over de hele wereld. Het was een belangrijk evenement voor de stad Bilbao, want de Franse Tour is het op twee na belangrijkste sportevenement ter wereld. Op plek één staat het wereldkampioenschap voetbal en plek twee wordt gevuld door de Olympische Spelen.  

Er werden ongeveer 30.000 bezoekers verwacht die zich hadden opgesteld tussen het Euskalduna paleis en het Guggenheim museum. De ongeveer 176 wielrenners en de 22 ploegen die deel zullen nemen aan de Tour waren hier te bekijken. Elke vier minuten vertrok een ploeg wielrenners vanaf het Euskalduna plein. 

Het centrale podium is geïnstalleerd naast het Guggenheim museum. Op vrijdag zullen er vanaf 16.00 uur ongeveer 3.500 bezoekers bij het podium kunnen gaan kijken, waar de officiële opening vanaf 17.00 uur zal plaatsvinden. 

Daar zullen de fietsers na een korte tocht rond de riviermonding omhoog komen fietsen via een helling om de fans te kunnen begroeten vanaf het podium. Daarnaast zullen er natuurlijk ook muzikale optredens gehouden worden en het feest zal uiteindelijk afsluiten met een DJ.

Ga naar de inhoud