Search
menu
Search

Dronken man gooit stoel van balkon in Huesca en raakt voorbijganger op het hoofd

Dronken man gooit stoel van balkon in Huesca en raakt voorbijganger op het hoofd
Beeld: voorbeeldfoto / via canva.com

Dronken man gooit stoel van balkon in Huesca en raakt voorbijganger op het hoofd

Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

In de Aragonese provinciehoofdstad Huesca vond maandag een tragisch ongeluk plaats. Een dronken man gooide er een stoel van een balkon en raakte een voorbijganger op het hoofd. Het slachtoffer werd afgevoerd naar het San Jorge ziekenhuis.

Het slachtoffer, een man van 39 jaar, liep nietsvermoedend over één van de meest centrale straten van Huesca, toen hij een harde klap op het hoofd kreeg. Het was half zeven maandagnamiddag bij de Coso Alto, een zone vol winkels en terrasjes waar de voetgangers koning zijn.

De man werd het slachtoffer van een andere 58-jarige man die een glaasje te veel op had. De man vond er niets beter op dan een stoel van het balkon van de eerste verdieping naar beneden te gooien. De stoel kwam op het hoofd van de nietsvermoedende voetganger terecht, die meteen werd afgevoerd naar het San Jorge Universitaire ziekenhuis. Het ging om een antieke, houten stoel. Zwaar genoeg om iemand te doden als hij het slachtoffer voluit zou hebben geraakt.

Het slachtoffer had 20 draadjes nodig om de wond aan zijn hoofd te dichten. Voor alle zekerheid werd hij ook op dinsdag in het ziekenhuis gehouden om zijn situatie te monitoren.

Volgens de politie was er geen band tussen dader en slachtoffer. Het ging dus om een willekeurige aanval. De 58-jarige dader zal zich moeten verantwoorden voor zijn dronkenschap en zijn daden.

Ga naar de inhoud