Search
menu
Search

Extreemrechtse VOX klaagt burgemeester in Granada aan vanwege LGTBI regenboogvlag

Extreemrechtse VOX klaagt burgemeester in Granada aan vanwege LGTBI regenboogvlag
Beeld: via canva.com

Extreemrechtse VOX klaagt burgemeester in Granada aan vanwege LGTBI regenboogvlag

Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

In de gemeente La Zubia (Granada) blijft het gemeentebestuur achter met een kater na de ‘Día del Orgullo’ (de pride dag van de LGTBI-gemeenschap). De burgemeester hing de regenboogvlag op aan het gemeentehuis en wordt nu voor de rechter gedaagd door het extreemrechtse VOX.

De gemeente La Zubia telt nog geen 20.000 inwoners en ligt in de provincie Granada. Ter ere van de ‘Día del Orgullo’, de dag waarop de LGTBI-gemeenschap zichzelf in de verf zet, hing burgemeester Purificación López Quesada de regenboogvlag van de gemeenschap op aan het balkon van het gemeentehuis. López Quesada regeert de gemeente in naam van de PSOE en wilde met de actie haar steun betuigen aan alle burgers van La Zubia.

Dat was echter buiten VOX gerekend. Lucía Cuadros, VOX afgevaardigde van La Zubia, daagt de burgemeester voor het gerecht. Zij vindt het niet kunnen dat de regenboogvlag op het gemeentehuis werd opgehangen. Burgemeester López Quesada noemt de daad van VOX het zoveelste voorbeeld van de afkeer die de partij koestert tegen de LGTBI-gemeenschap. Ze zegt dat de klacht een poging is de vrouwen en leden van de gemeenschap onzichtbaar te maken, en belooft de vlag als antwoord zichtbaarder dan ooit te maken. 

Burgemeester López Quesada belooft alle haatmisdrijven streng aan te pakken, het homofobe discours uit te bannen en de LGBTI-gemeenschap al haar rechten te verzekeren. “De regenboogvlag representeert geschiedenissen van liefde en waardigheid”, vertelt de burgemeester nog. Ze vraagt de afgevaardigde van VOX zich op de burgers te focussen in plaats van haat te zaaien.

Ga naar de inhoud