Drie jongeren overleden na val van brug met de auto in de Pyreneeën

Drie jongeren overleden na val van brug met de auto in de Pyreneeën
Beeld: Diputación de Huesca / web

Drie jongeren overleden na val van brug met de auto in de Pyreneeën

In de Spaanse Pyreneeën heeft een tragisch incident het leven van drie jonge mensen abrupt beëindigd. Het noodlottige ongeval heeft twee mannen tussen de 20 en 30 jaar oud en een 23-jarige vrouw het leven gekost. Allen werkten in het hotel van Llanos del Hospital in Benasque, gelegen op een hoogte van 1750 meter in het Posets Maladeta Natuurpark.

Benasque is een schilderachtig dorpje in de Spaanse Pyreneeën dat veel jongeren aantrekt voor seizoenswerk in de toeristische sector. Het tragische incident met deze seizoenswerkers vond plaats op zondagochtend rond 8.40 uur bij kilometer 63,5 op de A-139 weg naar Llanos del Hospital. De auto reed om nog onbekende redenen van een 30 meter hoge brug af en belandde vervolgens ondersteboven op de rotsen in de rivier.

De reddingsoperatie was ingewikkeld en betrok de inzet van diverse hulpdiensten, waaronder de brandweer van de provincie Huesca, bergredding en Interventiegroep (Greim) van Benasque, en de verkeerspolitie van Barbastro en Fraga.

Hoewel het onderzoek nog gaande is, zijn er enkele mogelijke oorzaken die hebben bijgedragen aan het ongeval. Vermoeidheid kan een rol hebben gespeeld, vooral als de jongeren terugkwamen van lokale festiviteiten. Daarnaast kunnen de weersomstandigheden invloed hebben gehad, aangezien bergwegen verraderlijk kunnen zijn, vooral ’s nachts. Bovendien waren de inzittenden mogelijk niet bekend met de gevaarlijke bocht op deze weg.

Ga naar de inhoud