10x populairste Spaanse stranden op Instagram

10x populairste Spaanse stranden op Instagram
Beeld: Cala Salada, Ibiza / 123rf

10x populairste Spaanse stranden op Instagram

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Spanje is een land dat de inwoner en bezoeker eigenlijk alles te bieden heeft. Spanje is véél meer dan de populaire kustplaatsen langs de Middellandse Zee of het massatoerisme op de populaire eilanden want Spanje is ook natuur, cultuur, geschiedenis, gastronomie, rust, avontuur en veel meer. Met onze rubriek 10x willen we meer aandacht geven aan het andere en voor veel mensen onbekende Spanje.

De website Holidu heeft een lijst samengesteld met daarop de 10 meest geinstagramde stranden van Spanje. Daarbij heeft de Zoekmachine voor vakantiehuizen gekeken naar de hashtags van de stranden en het aantal keer dat deze gedeeld werden op Instagram. 

Veel Nederlanders en Belgen zullen dit jaar wellicht niet op vakantie gaan naar Spanje vanwege het coronavirus of gewoon omdat ze liever in eigen land, dichtbij huis willen blijven voor het geval dat. Maar dat wil niet zeggen dat de sociale media stil ligt en er geen mooie foto’s gedeeld worden.

De website met de zoekmachine voor vakantiehuizen Holidu heeft dit keer gekeken naar de 10 meest geinstagramde stranden of in ieder geval de top 10 van de hashtags met de namen van de stranden dit jaar. Wellicht dat jouw favoriete strand er ook tussen staat. Daarom dit keer: 10x populaire stranden in Spanje op Instagram.

1. Barceloneta (Barcelona)

Het strand van de wijk Barceloneta in de Catalaanse stad Barcelona is 925.377 keer vermeld als hashtag #barceloneta.

2. Playa del Inglés (Gran Canaria)

Het strand van de drukste vakantieplaats op het Canarische Eiland Gran Canaria Playa del Inglés is 211.313 keer vermeld als hashtag #playadelingles.

3. Playa d’en Bossa (Ibiza)

Het Playa d’en Bossa is een van de drie stranden op het Balearen eiland Ibiza dat in deze top 10 staat met de hashtag #playadenbossa werd dit strand 139.328 keer vermeld op Instagram.

4. Es Trenc (Mallorca)

Nog een populair strand op een Balearen eiland, dit keer het Es Trenc strand op Mallorca dat 111.122 keer met de hashtag #estrenc vermeld is.

5. Playa de las Américas (Tenerife)

Het Playa de las Américas strand in de gelijknamige toeristenplaats op het Canarische Eiland Tenerife is 105.034 keer met de hashtag #playadelasamericas vermeld.

6. Playa de La Malagueta (Málaga)

Een van de populairste stranden van de stad Málaga aan de Costa del Sol is het Playa de La Malagueta dat met de hashtag #malagueta 102.382 keer vermeld werd.

7. Playa de Palma (Mallorca)

Het tweede populaire en meest geinstagramde strand op Mallorca is Playa de Palma dat 83.439 keer met de hashtag #playadepalma vermeld werd op Instagram.

8. Cala Bassa (Ibiza)

Dit is tweede strand van Ibiza dat op deze top 10 lijst staat. Cala Bassa heeft met de hashtag #calabassa 65.369 vermeldingen op Instagram.

9. Playa de los Caños de Meca (Cádiz)

Het is bij de meeste Spanjefans niet het bekendste strand maar toch staat het Playa de los Caños de Meca in de top 10 lijst met 63.838 vermeldingen als hashtag #cañosdemeca.

10. Cala Salada (Ibiza)

Het derde strand van Ibiza dat in deze top 10 lijst staat is Cala Salada dat met de hashtag #calasalada 61.306 keer vermeld wordt op Instagram. 

NOTA: de aantallen zijn momentopnames want Instagram is continue in beweging en er komen steeds meer hashtags bij. Dit is de stand zoals deze is op woensdag 29 juli.

Ga naar de inhoud