Gemiddelde ouderdomspensioen Spanje in juli is 1.163 euro

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Gemiddelde ouderdomspensioen Spanje in juli is 1.163 euro
Beeld: 123rf

Laatste update: 3 maanden geleden.

MADRID – Het Spaanse Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft de gegevens bekend gemaakt over de pensioenen in de maand juli. In dat rapport staat te lezen dat het gemiddelde ouderdomspensioen die maand 1.162,97 euro is en het gemiddelde algemene pensioen voor de zesde opeenvolgende keer boven de 1.000 euro is gekomen, te weten 1.011,84 euro. Er zijn op dit moment 9.767.050 pensioengerechtigden in Spanje wat de Spaanse staat elke maand meer dan 9,88 miljard euro kost (in juli 2020).

Het gemiddelde ouderdomspensioen (pensión de jubilación) in Spanje is in de maand juli van dit jaar gestegen naar 1.162,97 euro. Gekeken echter naar de verschillende pensioenen die er zijn (ouderdomspensioen = jubilación, nabestaandenpensioen = viudedad en orfandad, arbeidsongeschiktheidspensioen = incapacidad permanente) is het gemiddelde maandbedrag 1.011,84 euro, een stijging van 2,05% ten opzichte van juli 2019.

Alle bedragen zijn overigens bruto bedragen, daar moeten dus nog de belastingen vanaf gehaald worden (sociale zekerheid en medicijnen zijn in de meeste gevallen gratis). Bekijk het rapport (PDF) hier en de lijst hier (EXCEL).

Autonome regio’s

Het gemiddelde ouderdomspensioen in Spanje is 1.162,97 euro en het gemiddelde algemene pensioen is 1.011,84 euro. De hoogte van de pensioenen in Spanje is echter erg afhankelijk van de autonome regio én van de provincie waar men woont. Dat klinkt voor velen raar en onbegrijpelijk maar Spanje zit nu eenmaal complex in elkaar met de autonome regeringen die vaak hun eigen regels en wetten kunnen opstellen.

Het hoogste gemiddelde pensioen is te vinden in de autonome regio Baskenland (País Vasco) met gemiddeld 1.257,04 euro gevolgd door Asturië met 1.192,21 euro, Madrid regio met 1.1189,78 euro, Navarra met 1.163,62 euro en Catalonië met 1.049,68 euro.

Het laagste gemiddelde pensioen is te vinden in Extremadura met 842,55 euro, Galicië met 860,18 euro, Murcia met 892,34 euro, Andalusië met 905,79 euro, Canarische Eilanden met 926,51 euro, de Valencia regio met 932,29 euro, Castilla-La Mancha met 934,52 euro, de Balearen met 938,19 euro en La Rioja met 991,53 euro.

Bron: Rapport juli 2020 (EXCEL)

Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de daarbij geplaatste foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden. Het artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
donker/licht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.