Telefónica belooft voor 2025 glasvezel internet in heel Spanje

Telefónica beloofd glasvezel internet in heel Spanje voor 2025
Beeld: 123rf

Telefónica belooft voor 2025 glasvezel internet in heel Spanje

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De grootste telecomprovider en eigenaar van de telefoonkabels etc. in Spanje, Telefónica, heeft beloofd dat voor 2025 100% van het grondgebied van Spanje de beschikking heeft over het snelle glasvezel internet. Deze belofte maakte de Telefónica topman tijdens de presentatie van het ‘Pacto Digital’ wat de routekaart moet zijn voor de digitalisering van Spanje.

Naast de belofte om glasvezel internet in heel Spanje te hebben in 2025 zegt Telefónica in het digitaal pact ook dat de maatschappij de leider zal zijn wat betreft de implementatie van 5G in Spanje.

Telefónica wil met deze beloftes voor glasvezel en 5G met name de economie stimuleren en de economie in de post-corona tijd bevorderen. Ook wil Telefónica een impuls geven in de digitalisering van met name de plattelandsgebieden waar een goede internetverbinding steeds belangrijker begint te worden.

Eind 2019 wist Telefónica nog te melden dat op dat moment de telecomprovider een bereik had van 70% van het Spaanse grondgebied wat betreft glasvezel internet. Op dat moment bereikte Telefónica 6 miljoen huishoudens met de ‘fibra’.

Ga naar de inhoud