Telefónica belooft voor 2025 glasvezel internet in heel Spanje

Telefónica beloofd glasvezel internet in heel Spanje voor 2025
Beeld: 123rf

Telefónica belooft voor 2025 glasvezel internet in heel Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De grootste telecomprovider en eigenaar van de telefoonkabels etc. in Spanje, Telefónica, heeft beloofd dat voor 2025 100% van het grondgebied van Spanje de beschikking heeft over het snelle glasvezel internet. Deze belofte maakte de Telefónica topman tijdens de presentatie van het ‘Pacto Digital’ wat de routekaart moet zijn voor de digitalisering van Spanje.

Naast de belofte om glasvezel internet in heel Spanje te hebben in 2025 zegt Telefónica in het digitaal pact ook dat de maatschappij de leider zal zijn wat betreft de implementatie van 5G in Spanje.

Telefónica wil met deze beloftes voor glasvezel en 5G met name de economie stimuleren en de economie in de post-corona tijd bevorderen. Ook wil Telefónica een impuls geven in de digitalisering van met name de plattelandsgebieden waar een goede internetverbinding steeds belangrijker begint te worden.

Eind 2019 wist Telefónica nog te melden dat op dat moment de telecomprovider een bereik had van 70% van het Spaanse grondgebied wat betreft glasvezel internet. Op dat moment bereikte Telefónica 6 miljoen huishoudens met de ‘fibra’.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.