Circa 200 inwoners van Orihuela Costa klagen over gemeente voorzieningen

Circa 200 inwoners van Orihuela Costa klagen over gemeente voorzieningen
Beeld: Costa Blanca News / Facebook

Circa 200 inwoners van Orihuela Costa klagen over gemeente voorzieningen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

ALICANTE – Basta ya of Enough, dat is wat de circa 200 inwoners van Orihuela Costa aan de Costa Blanca schreeuwen tegen de gemeente Orihuela. Men klaagt over het gebrek van voorzieningen en de steeds slechter wordende service in dit deel van de gemeente. “Pagamos impuestos, queremos servicios” ofwel we betalen belasting dus we willen voorzieningen.

Circa 200 inwoners van Orihuela Costa hebben zich donderdag verzameld voor de dependance van het gemeentehuis in Orihuela Costa om daarna in een stoet naar de Plaza Cala Mosca te lopen uit protest tegen het gebrek aan voorzieningen en service. 

Men heeft het helemaal gehad met het gebrek van schoonmaak- en onderhoudswerkzaamheden en de slechte burgerveiligheid omdat men meer politie op straat wil zien, aldus de woordvoerder van de stichting Asociación de Vecinos de Orihuela Costa en Acción.

Het was een protestmars in het Spaans en Engels omdat er veel buitenlanders woonachtig zijn in Orihuela Costa. Zeker weten dat er ook Nederlanders en Belgen onder de demonstranten waren om hun ongenoegen te uiten over de situatie die al jaren duurt. Er is ook een gebrek aan infrastructuur terwijl men wel een nieuwe woningproject heeft goedgekeurd voor de bouw van 2.000 woningen in de Cala Mosca.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.