YouTube weet wat niet goed Engels schrijvende inwoners van Spanje zoeken

YouTube weet wat niet goed Engels schrijvende inwoners van Spanje zoeken
Beeld: Freepik

YouTube weet wat niet goed Engels schrijvende inwoners van Spanje zoeken

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Stel je bent op zoek naar dat ene lied op YouTube maar je Engels is niet zo goed, wat doe je dan? Als het spreken niet goed is. is het schrijven meestal ook niet goed en dan is het lastig iets te vinden op het videokanaal waar miljarden video’s te bekijken zijn. Maar blijkbaar weet YouTube wel raadt met de vreemde taal waarmee soms gezocht wordt.

Er zijn verschillende websites in Spanje die erachter zijn gekomen dat als je iets verkeerd typt in het zoekvak van YouTube, het videofilmpjes kanaal toch weet wat je bedoelt. Zo is er getest met de volgende woorden: ‘aguanchu bi fri’ of  ‘aguo nirol’ of ‘aaaaa cigueña’ of ‘a rili rili won’ of ‘endaaa’ of ‘ebribare’ of ‘totouro’. Als lezer zul je nu wel denken dat de redactie iets te veel sangria op heeft maar blijkbaar zoeken mensen met deze zoektermen.

Even een uitleg: als je ‘Aguanchu bi fri’ intypt dan zal de video van Queen en ‘I want to break free’ als antwoord verschijnen. Als je ‘aguo nirol’ invult dan krijg je als resultaat de video van Queen met ‘I want it all’ te zien. ‘Aaaaa cigueña’ staat gelijk aan de video van Elton John en ‘The circle of life’ uit The Lion King.

De zoekopdracht ‘a rili rili won’ levert de video op van de Spice Girls met ‘Wannabe’ op terwijl ‘endaaa’ de video van Whitney Houston met ‘I will always love you’ oplevert en ‘ebribare’ gelijk staat aan de video van de Backstreet Boys van ‘Everybody” of ‘totouro’ de video van Mark Ronson en ‘Uptown Funk’ zal laten zien. 

Het is niet zo zeer dat Google en YouTube alle verschillende mogelijkheden in veel talen weten voor de zoekopdrachten maar als iets vaker gezocht wordt met een bepaalde zin of woorden dan zorgt YouTube daar net zoals de zoekmachine van Google voor dat deze verbonden wordt met een realistische antwoord. Want als het antwoord datgeen oplevert waar de gebruiker naar zocht en een video wordt geopend dan wordt de link gelegd. Als dat vaak gebeurt zal dat zo door YouTube en Google onthouden worden. Uiteindelijk zijn het dus de gebruikers zelf die voor de juiste antwoorden zorgen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.