De Camino del Cid: met de fiets van Burgos naar Valencia voor het goede doel

De Camino del Cid: met de fiets van Burgos naar Valencia voor het goede doel
Beeld: Heraldo de Aragón / web

De Camino del Cid: met de fiets van Burgos naar Valencia voor het goede doel

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BURGOS – Wie voor het avontuur is geboren, heeft geen keuze. De reis roept onverbiddelijk, en zo ook voor David Saiz en Íñigo Moreno, twee vrienden die de Camino van El Cid fietsen voor het goede doel. De krant El Heraldo de Aragon zette het duo in de kijker. 

David Saiz en Íñigo Moreno hadden weinig zin om deze zomer thuis te blijven. Gek als ze beide zijn op fietsen, beslisten ze op hun tweewieler aan een avontuur te beginnen. En waarom niet voor het goede doel? Het duo koos voor de NGO Bicicletas sin Fronteras (Fietsen zonder grenzen), een liefdadigheidsorganisatie die kinderen aan fietsen helpt in Senegal. Ze gaven zichzelf 6 dagen om van in Burgos tot in Valencia te fietsen, de 600 kilometer van de weg van de Spaanse held El Cid.

“Ons doel is om via deze reis geld in te zamelen zodat de kinderen in Senegal met de fiets naar school kunnen”, vertelt Saiz. De NGO heeft er voor gezorgd dat de fietsen een zekere economische motor vormen in het gebied waar ze werkzaam zijn”. “Ze hebben zelfs een fiets ontworpen die is aangepast aan het landschap in Senegal.” Die fiets heet de baobike, een eenvoudige, robuuste, erg duurzame fiets die zonder problemen kan worden gebruikt met banden die moeilijk lek rijden.

Íñigo Moreno nam de taak op zich om de route van El Cid zo nauwkeurig mogelijk uit te stippelen, langs de groene fietsroutes dan wel. Het duo verbaasde zich onderweg al over de gastvrijheid waarmee ze in de dorpen worden ontvangen. “Om 7u30 begonnen we vandaag te fietsen. Daarna hebben we ontbeten in Bijuesca, om vervolgens tussen Soria en Zaragoza in meer dan vijftig kilometer geen dorp met bar te zien”. 

In totaal wil het duo 1.200 euro inzamelen voor hun goede doel. Via DEZE website ‘mi granito de arena’ (mijn korreltje zand) zijn ze op zoek naar steun.

Ga naar de inhoud