skip to Main Content
Champions League loting voor 4 Spaanse teams
Champions UEFA

Champions League loting voor 4 Spaanse teams

VOETBAL – De Champions League 2019/2020 gaat binnenkort weer van start en op donderdag werd de loting voor de groepsfase gedaan. Dit jaar spelen er weer vier Spaanse teams mee, te weten FC Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid en Valencia. Tijdens het gala in Monaco werd ook de beste voetballer gekozen wat dit jaar eens niet Messi of Ronaldo is maar de Nederlander Virgil van Dijk.

Tijdens de loting werden er in totaal 8 groepen samengesteld met elk 4 teams met een totaal van 32 teams uit verschillende landen. Er doen in de groepsfase 4 Spaanse teams mee namelijk FC Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid en Valencia.

FC Barcelona werd geplaatst in Groep F samen met Borussia Dortmund (BVB), Inter Milan en Slavia Praag. De eerste wedstrijden voor Barcelona vinden plaats in Duitsland tegen Borussia Dortmund op 17 september.

Real Madrid werd geplaatst in Groep A met Paris Saint Germain (PSG), Club Brugge en Galatasaray. De Koninklijke uit de Spaanse hoofdstad speelt de eerste wedstrijd op 18 september in Parijs tegen PSG.

Atlético Madrid zit in Groep D samen met Leverkusen, Juventus en Lokomotiv Moskou. De eerste wedstrijd voor het tweede team uit Madrid zal op 18 september voor eigen publiek plaatsvinden tegen Juventus.

Valencia zit in Groep H samen met Ajax, Chelsea en Lille. Ook de Valencianen zullen de eerste wedstrijd uit spelen, te weten op 17 september tegen Chelsea.

De wedstrijd tussen Real Madrid en Club Brugge zal gespeeld worden op 1 oktober in Madrid. De wedstrijd tussen Valencia en Ajax wordt gespeeld op 2 oktober in Valencia.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als u geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst).

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken