Sluitingstijden bars, pubs en discotheken in Spanje

Sluitingstijden bars, pubs en discotheken in Spanje
Beeld: 123rf

MADRID – Zoals met veel zaken zijn de regels wat betreft de sluitingstijden van bars, pubs en discotheken anders per autonome regio. In sommige regio’s hanteert men tijdens de zomermaanden andere sluitingstijden. 

In de autonome regio’s Asturië, Andalusië, Valencia regio en Murcia kan men genieten van de ruimste sluitingstijden terwijl dat in de regio’s Extremadura en La Rioja precies het tegenovergestelde is en bars, pubs en discotheken eerder sluiten dan in de rest van Spanje.

Alle regioregeringen in de autonome regio’s mogen zelf de openings- en sluitingstijden bepalen voor bars, pubs en discotheken. Sommige regio’s hanteren tijdens de zomermaanden (1 juni tot 30 september) andere tijdschema’s aan, met name in de toeristische gebieden.

Overzicht

In onderstaand schema is gekeken naar de regio’s en de sluitingstijden in de weekenden zoals vermeld in de krant ABC. Daarbij is ook gekeken naar bars die als eerste dichtgaan, pubs die iets langer open mogen zijn en discotheken die veel later mogen sluiten. Tijdens doordeweekse dagen zijn sluitingstijden vaak weer anders.

RegioBarPubDisco
Andalusië3.004.007.00
Aragon2.304.306.30
Asturië2.305.307.30
Balearen3.004.006.00
Canarische Eilanden2.303.306.00
Cantabrië3.003.006.00
Castilla y Leon2.304.306.30
Castilla-La Mancha2.304.006.00
Catalonië3.003.006.00
Valencia regio1.303.307.30
Extremadura2.003.305.00
Galicië3.004.306.00
Madrid regio2.303.306.00
Murcia regio2.004.007.00
Navarra2.304.006.30
Baskenland2.304.006.00
La Rioja2.304.005.30

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
3 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

De horeca zal ook strengere regels opgelegd gaan krijgen. Niet roken , alcohol aan banden , geluidsoverlast drastisch naar beneden. De uitbater heeft een uitdaging voor de boeg. Rust en natuur wordt een belangrijk onderwerp. Let maar op ! Wie het kapitaal bezit zal drastisch gaan snijden en mijden van drukte en overlast. Bebouwing zal daar aan mee helpen vooral in Spanje. De wereld snakt naar meer natuur en rust. En betaalbaar voor mensen die geen overlast meer willen. De vergrijzing heeft behoefte aan rustige omgevingen en veel minder verkeer dus minder vervuiling.

Vroeger dikwijls genoeg gaan verder borrelen in de hostal naast ons. Er was een waker die verdiende zo wat extra, deuren toe en geen muziek. Dat was telkens een rondje geven. En zero dames.

Vanaf 0.00 u. tot 8 u. geen lawaai meer.
Maar dit is wat anders hóór. Rechtover ons is een bar met op het eerste verdiep een open bar, met enorm veel lawaai. Nochtans is er een bar die heeft moeten dicht maken. De “Tropical” Salou al voor 2000.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.