Search
menu
Search

Recordaantal campers en kampeerauto’s verkocht in Spanje

Recordaantal campers en kampeerauto’s verkocht in Spanje
Beeld: 123rf

Recordaantal campers en kampeerauto’s verkocht in Spanje

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De corona-crisis heeft de mentaliteit van de inwoners van Spanje wat betreft vakanties volledig veranderd. Weliswaar kan er niet gesproken worden van een plotselinge toename in populariteit voor wat betreft campers en kampeerauto’s maar de corona-crisis heeft ervoor gezorgd dat er in juli 1.925 nieuwe voertuigen verkocht werden wat 46% meer is dan juli 2019.

Het was op de wegen en parkeerplaatsen in Spanje de laatste jaren al te zien maar dit speciale corona-jaar is het helemaal te merken. De campers en kampeerauto’s zijn populairder dan ooit in Spanje. Het is voor het achtste opeenvolgende jaar dat de verkopen van campers en kampeerauto’s is gestegen in een julimaand. 

De gegevens van de Asociación Española de la Industria y Comercio del Caravaning (ASEICAR) spreken alleen over de nieuwe campers, kampeerauto’s en caravans en dus niet over de tweedehandsvoertuigen waarvan er waarschijnlijk ook honderden werden verkocht in juli.

Van de totaal 1.925 verkochte voertuigen werden er 1.134 kampeerauto’s (autocaravanas) verkocht wat 59% is van het totaal. Het aantal verkochte campers in juli was 390 wat 20% is en 401 waren caravans (caravanas) wat 21% is van het totaal.

LEESTIP: De soorten kampeerauto’s en de Spaanse namen

De populairste merken in Spanje waren in juli bij de kampeerauto’s Benimar, McLouis en Adria. Bij caravans Sterckeman, Adria en Caravelair en bij campers Volkswagen

De stijging van nieuwe campers en kampeerauto’s wil niet zeggen dat deze allemaal door particulieren werden gekocht want er waren ook veel verhuurbedrijven die nieuwe voertuigen kochten in juli. Zo gingen er 304 voertuigen in de maand juli naar bedrijven die deze verhuren.

Ga naar de inhoud