Vissen in Spanje? Leuke tips voor een visvakantie!

Vissen in Spanje? Leuke tips voor een visvakantie!

Vissen in Spanje? Leuke tips voor een visvakantie!

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Denk je erover na om een visvakantie Spanje te boeken? Dan zeggen wij; niet twijfelen, maar doen! Spanje is een prachtig land om je hengel uit te werpen en bovendien zijn er veel leuke visregio’s te vinden. In totaal heeft het land 76.000 kilometer aan rivieren, dus er is altijd wel een mooi plekje te vinden om bijvoorbeeld een zalm, forel of snoek te vangen. Maar wat zijn nou de beste plekken om te vissen in Spanje en aan welke regels heb je jezelf te houden? Op deze pagina tref je daar meer informatie over.

Wat kun je zoal vangen tijdens een visvakantie in Spanje?

De echte visfanaat heeft natuurlijk maar één echte vraag: welke vissen zijn er allemaal te vangen in Spanje? Gelukkig is het aanbod zeer divers. Zo kun je zeevissen op makreel, zwaardvis en tonijn, terwijl je in de rivieren op karper, baars en meerval kunt vissen. En dat is nog lang niet alles, want ook soorten zoals blauwbaars, zeebaars, goudbrasem, tandbaars, barracuda, foral, paling en zalm zijn hier te vangen. Neem je ook genoegen met kleine visjes? Dan kun je in Spanje ook uitstekend vissen op de kleinere vissoorten zoals rietvoorn, blankvoorn en brasem. Overigens heb je door het hele land een visvergunning nodig, dus zorg ervoor dat je deze van tevoren hebt geregeld.

Waarom wint een visvakantie in Spanje aan populariteit?

Het is geen geheim dat Spanje al jarenlang een zeer geliefd vakantieland is, onder heel veel Nederlanders. Maar ook de sportieve vissers trekken steeds vaker naar de Spaanse zon. De vraag is: waarom? Dit komt doordat steeds meer vissers op zoek zijn naar ultieme ervaringen. En hoe leuk is het dan om je favoriete hobby te combineren met een vakantie naar Spanje? Een andere reden waarom steeds meer vissers naar Spanje trekken, zijn de aanwezigheid van de mooie rivieren en ruige kustgebieden, waar bijzondere soorten vis te vangen zijn.

Mooie visregio’s in Spanje

Naast de vele soorten vis die Spanje rijk is, zijn er ook een aantal prachtige visregio’s te vinden. Een daarvan is de Ebro rivier. Dit is de langste rivier in Spanje, gesitueerd in het noordoosten van het land. Met name mensen die op meerval willen vissen, zijn hier helemaal op hun plek. Het geeft een ontzettende kick om deze mooie wezens (van soms wel meer dan een meter lang) uit het water te tillen. Een andere visregio in Spanje die zeer populair is, is de Costa Brava. Hier kun je niet alleen geweldig vakantie vieren, maar er zijn ook val organisaties die zeevissen aanbieden. Tot slot is ook de Cares rivier, die door de autonome gemeenschappen Asturië en Léon stroomt, een mooi visregio in Spanje.

Waar een visvakantie in Spanje boeken?

Heb je na de tips op deze pagina direct zin gekregen om je visspullen in te pakken? Neem dan eens een kijkje op Galekkeropvakantie.nl. Op deze website tref je een uitgebreid artikel omrent visvakanties in Spanje, waar ook leuke vissershuisjes, campings en vakantieparken worden uitgelicht. Tot slot wensen we je alvast veel plezier tijdens jouw visvakantie in Spanje!

Ga naar de inhoud