Zomermaand augustus sluit af met storm en regen uit Groenland

Zomermaand augustus sluit af met storm en regen uit Groenland
Beeld: Canva

Zomermaand augustus sluit af met storm en regen uit Groenland

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De zomermaand augustus wordt op het moment dat de meteorologische herfst begint op 1 september afgesloten met slecht weer. De temperaturen gaan flink naar beneden, veel gebieden krijgen te maken met veel regenval en/of hagel, harde windvlagen en dat allemaal dankzij een storm die uit Groenland over Spanje trekt.

Met name in het noorden van Spanje zoals in Baskenland, Cantabrië, Asturië, Castilië en León, Navarra, La Rioja en Aragón krijgt men te maken met slecht herfstweer. Dat slechte weer gaat gepaard met veel neerslag met kans op hagel, harde windvlagen, een verlaagde temperatuur en veel onweer. 

Maar niet heel Spanje zal te maken krijgen met dat slechte weer dat vanuit Groenland over Spanje trekt. Langs de Middellandse Zeekust zullen de temperaturen nog steeds hoog zijn met maximaal 38 graden in Córdoba of 40 graden in de Ebro-vallei en temperaturen boven de 30 graden in Andalusië, de Valencia regio en Murcia.

Op veel plaatsen in Spanje wacht men met open armen op de regenval want na grote periodes van droogte is water van harte welkom. Het gevaar is echter dat de regen zoals wel vaker met bakken uit de hemel zal komen vallen en dat is niet goed wat betreft de overstromingen. Daarnaast zorgt de bliksem voor gevaarlijke situaties wat betreft natuur- en bosbranden in Spanje.

Ga naar de inhoud