Algo de España – deel 108: Wat doe je eigenlijk hier in dit leven?

ingezonden
Beeld: ingezonden

Algo de España – deel 108: Wat doe je eigenlijk hier in dit leven?

Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

INTRO: Elke woensdag kun je ‘iets’ verwachten van onze taalbegeleidster Cintha van Marrewijk. Zij heeft de afgelopen twaalf maanden 300 gratis lessen Spaans geschonken aan alle lezers van SpanjeVandaag, maar nu is het tijd om iets over het leven in Spanje en aanverwante onderwerpen uit te leggen. Een Spaanse gewoonte, een gebruik. Iets actueels, een verhaal of een miércoles de las palabrotas. Elke week een Spaanse verrassing van Cintha – Dien vooral je vraag of verzoek in via info@supergoedspaansleren.nl

Ik ben van mening dat iedereen iets te doen heeft hier op aarde. En als je weet dat je ongeveer 4.000 weken te leven hebt dan is het misschien hoog tijd om eens actie te ondernemen. Ik nam er een podcast over op via gratis app Spotify – Supergoed Spaans Leren https://open.spotify.com/episode/6cXN7QvC8QY6XB5jvCirvm?si=bAnko_g-QHOKN0fOEm-GPg 

Ik zei het al eens eerder, volgens mij begint het leven bij 40. In ieder geval dan heb je een hoop werk- en levenservaring. De één is wat sneller en de ander weer wat langzamer. Ik zal je nog eens mijn verhaal vertellen. Toen mijn vader overleed, nu 10 jaar geleden, ging er een soort knop om.

Kijk opa is het eens met mij

Mijn vader was net overleden en we waren met de camper een rondreis aan het maken van Nederland naar Spanje en terug. Ik was de kinderen even helemaal zat. We stonden op het schitterende strand van Normandië. En ik ging lekker geïrriteerd door de kinderen, alleen een strandwandeling maken. Ik moest denken aan de soldaten die hier gestreden hadden op het strand. En toen keek ik ineens naar mijn leven en dacht ik, is dit het nou? We zijn op de terugweg naar Nederland, maar ik wil helemaal niet terug.

Wij moeten in Spanje wonen

Er moet iets veranderen. Na een uur kwam ik weer bij de camper aan, ik zei tegen Tomás “Weet je wat wij moeten doen? In Spanje gaan wonen”. Op het moment dat ik het zei, kwam er een roodborstje onder de heg vandaan. En ik zei tegen Tomás, “zie je nou wel opa vindt ook dat we moeten gaan”. Haha dit klinkt wel een beetje raar, maar in mijn gedachten is mijn lieve opa, die al stierf toen ik 12 was, een roodborstje. Misschien denk je, joh, die is niet goed bij haar hoofd. Maar dat vind ik prima. Het was voor mij een duidelijk teken, ja, in Spanje wonen, dat is wat we moeten gaan doen.

Leef je leven

Tomás zei, “nee joh, we blijven lekker in Nederland en als we oud zijn dan gaan we wel”. Nou je kent het verhaal wel verder. Mijn man is natuurlijk een Spanjaard, maar helemaal verliefd op Nederland en op de mensen. Maar de kinderen wilden ook wel naar Spanje. We zeiden natuurlijk, ok we proberen het één jaar. En nu zitten we er 8 jaar. Dus dat zegt genoeg.

Alle puzzelstukjes bij elkaar

Eigenlijk op het moment dat we in Spanje aankwamen, vielen alle puzzelstukjes in elkaar. De ene droom na de andere droom kwam uit. En het bedrijf dat ik startte nu 7 jaar geleden daar dacht ik ook niet over na. Alles doe ik op gevoel. En achteraf denk ik, jee, dat is eigenlijk best wel heel erg cool.

Niet zoveel denken, maar doen

Wat ik hiermee wil zeggen is, denk niet te lang na. Zeker al niet over het verleden, dat is gebeurd. Kijk wat je ervan kunt leren en neem dat met je mee. Denk ook niet te serieus na over de toekomst, want ook daarvan weet je niet wat er kan gebeuren. Dus ga je ook geen voorstelling maken van alles wat misschien mis kan gaan. Nee, leef vandaag, neem je beslissingen en maak er je mooiste dag van. 

4.000 weken!

Vergeet niet die 4.000 weken. Mijn vader haalde de 3.800 weken, maar weet je, hij leefde zijn droom. En op een gegeven moment is het gewoon goed. Besef dat er een einddatum bestaat. Zorg dat je geniet tot het laatste moment. Gun iedereen zijn of haar mooiste leven. Gooi je wensen het universum in. En neem elke dag een stapje richting jouw mooiste leven. Hasta luego.

Un beso Cintha
Heb jij ook een mooi verhaal, ik hoor het heel erg graag. Mail mij via info@supergoedspaansleren.nl

Makkelijk en snel Spaans leren met SuperGoedSpaansLeren.nl: Baal jij ook dat je niet alles makkelijk kunt regelen in het Spaans. 25 jaar geleden leerde Cintha Spaans in 4 maanden. Dat is voor jou ook mogelijk, een NIEUWE leuke lesmethode, waardoor jij in simpele stappen gegarandeerd Spaans praat in een korte tijd. MEER INFORMATIE.

Ga naar de inhoud