menu

Barcelona is de populairste stad voor Nederlandse studenten

Barcelona is de populairste stad voor Nederlandse studenten
Beeld: via canva.com

Barcelona is de populairste stad voor Nederlandse studenten

De wereld ontdekken, nieuwe mensen leren kennen of een andere taal leren: jaarlijks vertrekken er vele studenten naar het buitenland. Barcelona is de populairste Europese stad om te gaan studeren onder Nederlandse studenten, zo blijkt uit een onderzoek van het platform Preply . De meest gekozen bestemming buiten Europa is Sydney in Australië.

De wereld ontdekken, nieuwe mensen leren kennen of een andere taal leren. Voor veel studenten zijn dit interessante redenen om (tijdelijk) te gaan studeren in het buitenland. Steeds vaker gaan studenten de wereld rond om hun diploma te halen. Maar welke steden en universiteiten zijn het meest geliefd onder Nederlandse studenten? Het platform van online taalcursussen Preply heeft dat uitgezocht.

Uit de analyse blijkt wat de favoriete plek voor Nederlanders is om te gaan studeren? Dat is namelijk de bruisende, aan de Middellandse Zee grenzende Catalaanse hoofdstad Barcelona! Voor de ‘Universitat de Barcelona’ in de Spaanse stad wordt online de meeste interesse getoond. Hieronder beschrijven we meer over de Universitat de Barcelona en de studies.

Na Barcelona volgt het sfeervolle Parijs met de ‘Sciences Po University’ op de tweede plek. Deze universiteit, die bekendstaat als zeer prestigieus, specialiseert zich in politieke wetenschappen en is gelegen in een van de chicste buurten van Parijs. Berlijn maakt de top drie compleet. De Duitse hoofdstad wekt ook grote interesse van Nederlandse studenten als het gaat om een studie in het buitenland.

Universitat de Barcelona

De Universitat de Barcelona (UB) is een openbare universiteit in Barcelona. De universiteit werd opgericht in 1450 en is daarmee een van de oudste universiteiten van Spanje. De UB biedt een breed scala aan opleidingen aan, van bachelor- tot doctoraatsniveau. De universiteit heeft een sterke internationale focus en verwelkomt jaarlijks duizenden buitenlandse studenten.

Het programma voor buitenlandse studenten van de UB biedt een aantal voordelen, waaronder: De mogelijkheid om in een internationale omgeving te studeren en te wonen; toegang tot hoogwaardig onderwijs van wereldklasse; de kans om je taalvaardigheden te verbeteren; de mogelijkheid om je culturele horizon te verbreden.

Het programma voor buitenlandse studenten van de UB is open voor studenten uit alle landen van de wereld. De universiteit biedt een breed scala aan cursussen in het Engels, waardoor het mogelijk is om een ​​universitaire opleiding in Barcelona te volgen zonder Spaans te spreken. Studenten die geïnteresseerd zijn in een studie aan de UB kunnen meer informatie vinden op de website van de universiteit.

Hier zijn enkele specifieke voorbeelden van de mogelijkheden die de UB biedt aan buitenlandse studenten:

  • De universiteit biedt een aantal Engelstalige bachelor- en masterprogramma’s aan, waaronder Business Administration, International Relations en Law.
  • De UB heeft een uitgebreid netwerk van partneruniversiteiten over de hele wereld, waardoor studenten de mogelijkheid hebben om deel te nemen aan uitwisselingsprogramma’s.
  • De universiteit biedt een aantal ondersteuningsprogramma’s voor buitenlandse studenten, waaronder taalcursussen, culturele activiteiten en begeleiding.
  • De UB is een uitstekende keuze voor buitenlandse studenten die op zoek zijn naar een hoogwaardige opleiding in een internationale omgeving.

Over Preply

Preply is een e-learningplatform voor het leren van talen. Het van origine Oekraïense bedrijf heeft werknemers in 30 landen in Europa, Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Afrika en Azië. Preply beschikt momenteel over ruim 32.000 ervaren docenten van over de hele wereld.