Wordt dit de mooiste retro campervan om in 2024 Spanje mee te bezoeken?

Wordt dit de mooiste retro campervan om in 2024 Spanje mee te bezoeken?
Beeld: Citroën / facebook

Wordt dit de mooiste retro campervan om in 2024 Spanje mee te bezoeken?

Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Als het om campervans gaat, je weet wel de tot kleine camper omgebouwde bestelbussen, dan is en blijft de grote winnaar in Europa de Volkswagen California Outdoor. Maar er komen steeds meer concurrenten bij die er ook steeds mooier uitzien. Recent heeft Citroën misschien wel de mooiste retro campervan ooit gepresenteerd. De Citroën HY Type Holidays zal ongetwijfeld ook in Spanje een verkoopsucces worden. Onderaan dit artikel staan meerdere foto’s.

Enkele jaren geleden presenteerde Citroën de nieuwe Type HY (1947-1982) personen- en bestelbus wat in feite een aangeklede Citroën Jumpy was die door de Italiaanse carrosseriebouwer Caselani flink onder handen was genomen met nieuw plaatwerk en in de verkoop ging als de Type HG. Nu is deze retro-bus opnieuw onder handen genomen door Bravia Mobil en wordt deze in 2024 aangeboden als een moderne, maar tegelijkertijd retro campervan.

De naam van deze nieuwe campervan is Citroën Type Holidays, wat betreft de naam niet echt origineel, maar wat betreft uiterlijk een retro-schoonheid. De Citroën Type Holidays is een compacte camper met een praktische indeling. De achterbank kan worden omgebouwd tot een tweepersoonsbed, maar kan ook helemaal worden verwijderd om extra laadruimte te creëren. De twee voorstoelen kunnen worden gedraaid naar het leefgedeelte, waardoor je een gezellig zithoekje creëert. De camper is voorzien van een keukenblokje met een kookplaat, wasbak en koelkast. Een verwarming zorgt voor comfortabel kamperen, ook in de winter.

Helaas is door Citroën op dit moment niets bekendgemaakt over de prijzen van deze retro-camper, maar goedkoop zal deze wel niet zijn. Het is echter wel een opvallende verschijning waarvan er ongetwijfeld niet zoveel rond zullen rijden, in ieder geval veel minder dan de VW California Outdoor die je overal tegenkomt. Citroën stort zich met de Type Holidays op een markt waarin in Europa 90.000 campervans verkocht worden, waaronder ook de eigen Citroën Spacetourer Campster. LINK nar de officiële website.

  • retro1
  • retro2
  • retro3
  • retro4
  • retro5
  • retro6
  • retro7
  • retro8
Ga naar de inhoud