menu

Twee bruine beren sterven na aanrijding in Castilië en León

Twee bruine beren sterven na aanrijding in Castilië en León
Beeld: via canva.,com

Twee bruine beren sterven na aanrijding in Castilië en León

Afgelopen maandagmorgen zijn de resten van een jonge beer gevonden die is aangereden op de AP-66, in de richting van Asturië, in het gemeentelijke gebied Soto y Amío in de provincie León. Dit is het tweede exemplaar van een beer die in slechts 10 dagen in de provincie León is omgekomen door een aanrijding. Op 18 augustus was een jonge beer omgekomen na ook te zijn aangereden op de CL-626, tussen de provincies León en Palencia.

In het geval van deze maandag hebben medewerkers van de Junta de Castilla y León, samen met milieuagenten en agenten van het Seprona van de Guardia Civil het aangereden exemplaar opgehaald, zo hebben bronnen van de regionale overheid Junta in een persbericht laten weten.

Het dier is overgebracht naar het Centrum voor de Opvang van Wilde Dieren dat de regionale overheid in Valladolid heeft voor de uitvoering van de bijbehorende autopsie. De Junta zal een formeel verzoek indienen bij de eigenaar van de snelweg voor de controle en reparatie, indien nodig, van de hekken en omheiningen rond de weg.

Het doel is om de veiligheid van de gebruikers te garanderen en nieuwe aanrijdingen met wilde dieren te voorkomen, in het bijzonder met bruine beren, in een gebied van speciale betekenis voor de connectiviteit van de twee subpopulaties van beren, oostelijk en westelijk.