Een op de drie kinderen in Spanje is arm

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Volgens de barometer van Save the Children is de armoede onder kinderen in Spanje gestegen van 12% in 2008 naar 15,9% in 2016 waardoor op dit moment 1.329.510 kinderen in armoede leven in Spanje. Dat wil zeggen dat een op de drie kinderen in armoede leeft.

Volgens de gegevens uit het onderzoek Encuesta de Condiciones de Vida (ECV) van het Spaanse Bureau voor de Statistieken (INE) leeft 21,6% van de bevolking in Spanje in armoede en dient men te leven met minder dan 8.522 euro per jaar ten opzichte van het gemiddelde in Spanje wat volgens het INE 11.074 euro is.

De barometer van de internationale organisatie Save The Children heeft gekeken naar de kinderen in Spanje waaruit is gebleken dat tien jaar geleden 12% van de kinderen in armoede leefde maar dat dit percentage in 2016 is gestegen naar 15,9%. 1.329.510 kinderen leven in huishoudens waar men moet leven van minder dan 930 euro per maand voor de hele familie (2 ouders en 2 kinderen).

Uit een ander rapport van de hulporganisatie Cáritas is gebleken dat 4 miljoen mensen op de grens van armoede leven in Spanje, een 40% meer dan tien jaar geleden. De families die het meest met armoede te maken hebben zijn alleenstaande ouders (monoparentales) en grote families (familias numerosas).

In Spanje verlaat 43% van de kinderen vroegtijdig de school terwijl dat gemiddeld binnen de Europese Unie 18% is volgens Eurostat. Daarbij moet opgemerkt worden dat 80% van deze kinderen later ook in armoede zal leven.

De gemiddelde inkomsten van de armste families in Spanje bevinden zich 40% onder de armoedegrens. Er is geen enkele EU-land waar de ongelijkheid zo groot is, aldus Unicef.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.