Spanje blijft binnen Europa het favoriete land voor een tweede woning

Oeps ... foto ontbreekt!

Spanje blijft binnen Europa het favoriete land voor een tweede woning

Dit artikel is 6 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Uit een studie van Homeaway samen met de makelaar Savills is gebleken dat de crisisjaren in de bouw min of meer voorbij zijn als het gaat om investeringen uit het buitenland. We hebben het hier dan over de koop van woningen in Spanje door buitenlanders die in tweede woning ofwel een vakantiehuis aanschaffen. In het rapport staat dat Spanje nog steeds de favoriet is als het gaat om de internationale vakantiewoning kopers.

In het rapport staat volgens de website La Información dat 19,3% van de ondervraagden kiest voor een tweede woning in Spanje ten opzichte van 13,2% in Portugal en 13,1% in Frankrijk.

Op dit moment blijkt dat 44% van alle tweede woningbezitters in Spanje buitenlanders zijn. Van die buitenlanders komt het grootste deel uit Groot Brittannië met 19% gevolgd door Duitsland met 12% en dan Nederland met 4%, Frankrijk met 3% en België met 2%.

De meeste woningen die eigendom zijn van buitenlanders bevinden zich op de Canarische Eilanden, aan de Costa del Sol en op de Balearen, aldus de gegevens van het onderzoek.

In heel Europa blijkt dat de Britten en Nederlanders de grootste woningkopers zijn als het gaat om een tweede (vakantie) woning in het buitenland terwijl Spanjaarden Italianen en Portugezen liever (in 95% van de gevallen) een tweede woning kopen in eigen land.

Volgens de onderzoeksgegevens is de gemiddelde verkoopprijs voor een tweede woning in Spanje op dit moment 245.000 euro, 22% minder dan 10 jaar geleden toen de crisis begon. 28% van de deelnemers aan het onderzoek geeft aan dat ze de woning zelf gefinancierd hebben terwijl 52% aangeeft een hypotheek te hebben afgesloten en 8% zegt een tweede woning uit een erfenis te hebben gekregen.

Ga naar de inhoud