Man overleden na aanval eigen Rottweiler hond nabij Madrid (UPDATE)

Man dood na aanval eigen Rottweiler hond nabij Madrid
Beeld: Voorbeeldfoto / 123rf

MADRID – Een 47-jarige man is zondag overleden nadat hij door een van zijn vier honden werd aangevallen in zijn woning. Het gaat om een Rottweiler die de man dusdanig beet in zijn gezicht en lichaam dat de man aan zijn verwondingen ter plaatse is overleden. Ook zijn ex-vrouw en jonge dochter raakten gewond bij de aanval in de woning in de gemeente Coslada waar nog drie andere honden aanwezig waren op het moment van de aanval (zie UPDATE beneden)

In de Spaanse kranten staat niet wat de aanleiding van de aanval van de Rottweiler is geweest maar feit is dat dit zo agressief was dat de 47-jarige Miguel in zijn gezicht en lichaam werd gebeten en daaraan is overleden. Zijn ex-vrouw en dochter raakten ook gewond in hun poging om de hond weg te halen bij de man. Zij konden echter te plaatse behandeld worden aan hun verwondingen maar hadden wel psychologische hulp nodig.

Bij de woning bevonden zich in totaal vier honden, te weten de aanvallende Rottweiler, een andere Rottweiler, een hazewindhond (galgo) en een kruising (mestizo). De politie wist nadat het ambulancepersoneel geprobeerd had de man te redden en de vrouw en dochter behandelden, de aanvallende Rottweiler mee te nemen en af te leveren bij het plaatselijke asiel. Daar wacht de hond in afwachting van de beslissing van de rechter. 

In de meeste gevallen wordt de hond echter ingeslapen omdat als deze eenmaal agressief gedrag heeft getoond deze als gevaarlijk gezien wordt en er een kans is dat de hond in herhaling valt. Uit voorzorg werden ook de andere drie honden, die niet meededen aan de aanval, bij de familie weggehaald. Het is nogmaals niet bekend wat de aanleiding van de aanval van de hond was, iets dat nog onderzocht wordt.

UPDATE: Volgens een buurman en getuige van de aanval, viel de hond van achteren de man aan die op dat moment zijn vrouw op haar rug sloeg omdat zij een hoestaanval had. Waarschijnlijk zag de hond dat en wilde hij de vrouw beschermen, aldus de krant 20 Minutos.

Een Rottweiler staat in Spanje op de lijst van Perros Potencialmente Peligrosa (PPP) ofwel gevaarlijke honden of risico honden. Daarvoor heeft men speciale papieren nodig, iets wat de politie op dit moment probeert te achterhalen. De kans is echter groot dat de eigenaar geen papieren had. Overigens mogen de vrouw en dochter in het geval van een PPP ook niet in contact komen met deze hond, tenzij ook zij papieren hebben.

Het toeval wil dat op dezelfde zondag er in Coslada een bijeenkomst was van hondeneigenaren bij de ‘Mascocan Solidario’, een dag waarbij alles draait om huisdieren en in het speciaal honden en katten.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

29
Reageer op dit artikel

14 Comment threads
15 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
15 Comment authors
  Abonneer  
Abonneren op
Anoniem

Ondanks de regelmatige berichten over dodelijke agressie door HR-honden weigeren de macho-eigenaars van deze monsters in te zien dat hun gedrag grote risico’s inhoudt voor al wat leeft in hun omgeviing (inclusief hun eigen vrouw en kinderen). De waanzinnige kik om met dergelijk gevaarlijk en angstaanjagend gedrocht door de straten te paraderen weegt duidelijk zwaarder dan de onmiskenbare verantwoordelijkheid bij een eventueel drama. De wettelijke verplichtingen worden daarbij meestal met de voeten getreden. Aangezien de getrainde collega’s van soldaat-flik Anton dit onwettig gedrag welwilend door de vingers zien rest er ons, psychisch gestoorde angsthazen, maar één oplossing, namelijk: die monsters… Lees verder »

Miel

Sorry, naam vergeten!

Willem

De reactie van natuurlijk anoniem….. waarschijnlijk doelt hij op zichzelf een gedrocht dat zich door de straten begeeft. Strychnine doe je best.

Anoniem

Wie weet hoe de man zijn dieren behandelde of opvoedde, ik heb twee Rottweilers gehad, trouwe lieve dieren, waarmee je kon lezen en schrijven.
Ik heb een opleiding gehad bij Martin Gaus over hondenopleiding en geloof mij, je kan van een Chiuhuahua een boosaardige hond maken. Er zijn uitzonderingen, net zoals onder de mensen die mentaal gestoord zijn.

Anton

Wat een honden(dieren) haters hier! Ik hoop niet dat jullie, je op welke manier dan ook, hebben vermenigvuldigd. Wat een angstige psychisch gestoorde lui, zullen dat zijn met zulke opvoeders! Als voormalig militair en politieman, ben ik getraind ( net als een waakhond, ik ben zo niet geboren), om de zwakkere uit onze beschaving te beschermen. Angsthazen bah, om te kotsen. Honden ruiken jullie angst, daarom kunnen zij ook geen respect opbrengen voor mensen die honden haten. En aldus kwalificeren zij zichzelf, als de mindere van een hond. Zouden die honden haters hier, daarom alle honden in de wereld over… Lees verder »

Piet Paëlla

Allemachtig, wat een stompzinnig en vooral teleurstellend commentaar van een (vermoedelijk) gepensioneerde landsverdediger én hoeder tegen het kwaad die Anton heet. Een loopbaan van spierballen, wapengekletter en respect afdwingen, en die beweert dat hij getraind is om de zwakkeren te beschermen terwijl hij juist die groep mensen veracht. Ja, hij kotst daarvan, schrijft hij…. Hij vergeet dat het hier per definitie niet gaat om honden-haters, maar om mensen die mogelijk angst zouden hebben voor honden. Is dat dan zo erg ?…. Nee, die pet past ons absoluut niet Anton, en als jij die angsthazen onder ons al van verre kan… Lees verder »

Miel

Ik neem aan dat het voor iedereen duidelijk is dat het de hond is die heeft aangevallen en niet de eigenaar of de opvoeder. De 150000 bijtincidenten per jaar in Nederland tonen aan dat dit hoegenaamd geen alleenstaand geval is en er dus dringend maatregelen moeten komen om dergelijke ‘ongelukken’ te voorkomen. Éęn mogelijkheid is uiteraard een totaal verbod op het houden van die monsters. Geen hond, geen bijtincident, toch? Ik kan begrijpen dat hondenliefhebbers dit niet zien zitten maar verwacht dan wel dat ze met een een sluitend alternatief komen om deze gevaarlijke situaties te vermijden. Tot nu toe… Lees verder »

Mimie

Hola. Weer een droevig verhaal over een onbetrouwbare hond waarvan de stoppen doorslaan en niet meer kan gestopt worden. De opvoeding is niet de alles bepalende rem ,zo blijkt ook bij mensen , toch !?

Anoniem

Heb drie Rotweilers gehad zeer trouwe honden heel lieve beesten beschermen hun baas je kan geen geweld op je
Vrouw uitoefen die hond verdedigde de vrouw dat zit in zijn
Natuur een hond kiest zijn meester en verdedigd deze

Anoniem

ik hoor het de man nog zeggen, ja nu is ie dood en dat is te betreuren, maar “het is zo een lieve hond die nooit iemand kwaad zal doen”. “Hij eet uit je hand en likt je overal”. Nu zien we wat dit soort speciaal geclasseerde honden onbetrouwbaar zijn ONDANKS zo’n goede opvoeding waar anderen over reppen. Ongecontroleerde projectielen zijn het. In America ijvert men tot het terugdringen van mensen met automatische wapens. Dit zou men(de overheden) ook kunnen doen met deze gevaarlijke per definitie onbetrouwbare wezens (lees honden maar ook de eigenaren). Het ‘gezin’ was al uiteen gevallen… Lees verder »

shadow

denk dat jij ook therapie nodig hebt of een heel mooi sprookjes boek moet gaan schrijven want van honden heb je nul verstand vandaar ook je antwoord als deze anoniempje of is dat je echte naam?

Willem

Anoniem.. Dit zegt al genoeg, nog nooit zo’n dom verhaal gelezen. Ik adviseer je een kritisch zelfonderzoek met behulp van een therapeut.

henri

een goed opgevoede hond val je niet zomaar aan
dus er is iets met die hond gebeurd of heeft iets meegemaakt

Piet Paëlla

….mensen mét verstand lezen geen sprookjes-boeken en schaffen zo’n dier niet aan.

Jan, Ondara

Ik ken de feiten niet inzake deze kwestie en zal er dan ook geen uitspraak over doen. Voor ik het heb begrepen zijn Rottweilers en Dobermann Pinchers destijds gefokt om achter weggelopen slaven aan te gaan! Daarbij is geselecteerd op een aantal criteria, Dat maakt deze twee rassen tot potentiële moordenaars. Al eeuwen lang!!

Rob

Dit zijn gewoon rotbeesten en moeten, net als herders gewoon verboden worden. Hoeveel slachtoffers moeten er nog vallen, eer we dit eens gaan inzien?

Piet Paëlla

Rob, ik vrees dat wij dat niet gaan meemaken.
Je kunt wachten op het volgende slachtoffer.
Van hondentrainer Remco mis ik het cruciale commentaar dat mensen niet weten hoe ze zo’n hond moeten opvoeden en dan toch zo achterlijk zijn om zo’n dier aan te schaffen.
Mijns insziens is het uitsluitend de overheid die hier zo snel mogelijk moet zorgen dat er een verbod komt op het aanschaffen van zulke dieren.

Jef

Wel rob het zijn geen rotbeesten wel rotmensen die van deze lieve beesten killers maken kan je bij elke hond .
Wij hebben een rottweiler heb veel honden gehad nog nooit zo een lief en goede beest gehad denk dat jij een rotkarakter hebt
Jef

Willem

Rob, Altijd die onnozele reacties. Zelf heb ik van jongs af aan Duitse Herders gehad, al mijn herders waren goed opgevoed nooit één probleem gehad. Lief voor kinderen sociaal naar andere honden toe. Mensen die geen verstand van opvoeden hebben moeten geen honden of kinderen nemen.
We lezen deze berichten …. wanneer je iets weet, weet je helemaal niets. Iedereen roep ik op om met onzin reacties te stoppen,

Christina

Willem, gelijk heb je helemaal .

Remco

Dit zijn géén leuke berichten om te lezen , vooral niet omdat het gezin het nu zonder vader moet doen . De meeste risico honden hier in Spanje worden gebruikt voor erf bewaking . Maar het meeste stoort mij nog de zielige Reacties van mensen . @Knoops dus jij suggereert nu dat ik een Penis heb van 40kg ? Omdat ik een grote hond heb. @Miel waarom verbieden ? Het is toch iemand zijn eigen verantwoordelijkheid om een hond aan te schaffen. We weten de achtergrond niet van de situatie met de Rottweiler. Het is niet het soort of type… Lees verder »

Miel

Ik heb absoluut geen probleem met het houden van een dergelijke hond als kan worden aangetoond dat:
– het beest is opgeleid door een specialist
– de eigenaar opgeleid is om ermee om te gaan.
Maar zelfs dan lijkt een confrontatie van deze beesten met de gewone bevolking me te vermijden, rekening houdend met de onvoorspelbare reacties van zowel de hond als de mensen.
Ik denk dat weinig of geen van die beesten aan deze voorwaarden voldoen!! Hoe staat het met jou ? Specislist ? Opleiding gevolgd ? Of leek, net als ik ?

Remco

@Miel
Kort samengevat :
+30 jaar trainer van honden voor de diverse doeleinden.

Nogmaals de basis begint bij de opvoeding.
En we weten totaal geen achtergrond van waarom de Rottweiler dit heeft gedaan.

Maikel

Wachten op de reacties: “Die van ons is de liefste ooit en zal nooit een vlieg kwaad doen”.

Jo

Eindelijk eens goed nieuws

Knoops

Dit soort honden heeft meestal iets te maken met een EGO-probleem en moet in veel gevallen als een soort verlengstuk van de penis van de baas gezien worden. Deze honden komen ook veel voor in de lagere sociale niveaus, tokkies e.d.

Miel

Wanneer gaan al die snobs eindelijk eens inzien dat dergelijke beesten geen huisdieren zijn. Eigen schuld, dikke bult heb ik hier al dikwijls gelezen! Wettelijk verbieden lijkt de enige manier om die idioten tegen zichzelf en hun monsters te beschermen.

Fred

Miel de grootste monsters heten mensen. Dus laten we de mens verbieden en de hond met rust.

Jef

Wel rob het zijn geen rotbeesten wel rotmensen die van deze lieve beesten killers maken kan je bij elke hond .
Wij hebben een rottweiler heb veel honden gehad nog nooit zo een lief en goede beest gehad denk dat jij een rotkarakter hebt
Jef

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.