Man overleden na aanval eigen Rottweiler hond nabij Madrid (UPDATE)

Oeps ... foto ontbreekt!

Man overleden na aanval eigen Rottweiler hond nabij Madrid (UPDATE)

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Een 47-jarige man is zondag overleden nadat hij door een van zijn vier honden werd aangevallen in zijn woning. Het gaat om een Rottweiler die de man dusdanig beet in zijn gezicht en lichaam dat de man aan zijn verwondingen ter plaatse is overleden. Ook zijn ex-vrouw en jonge dochter raakten gewond bij de aanval in de woning in de gemeente Coslada waar nog drie andere honden aanwezig waren op het moment van de aanval (zie UPDATE beneden)

In de Spaanse kranten staat niet wat de aanleiding van de aanval van de Rottweiler is geweest maar feit is dat dit zo agressief was dat de 47-jarige Miguel in zijn gezicht en lichaam werd gebeten en daaraan is overleden. Zijn ex-vrouw en dochter raakten ook gewond in hun poging om de hond weg te halen bij de man. Zij konden echter te plaatse behandeld worden aan hun verwondingen maar hadden wel psychologische hulp nodig.

Bij de woning bevonden zich in totaal vier honden, te weten de aanvallende Rottweiler, een andere Rottweiler, een hazewindhond (galgo) en een kruising (mestizo). De politie wist nadat het ambulancepersoneel geprobeerd had de man te redden en de vrouw en dochter behandelden, de aanvallende Rottweiler mee te nemen en af te leveren bij het plaatselijke asiel. Daar wacht de hond in afwachting van de beslissing van de rechter. 

In de meeste gevallen wordt de hond echter ingeslapen omdat als deze eenmaal agressief gedrag heeft getoond deze als gevaarlijk gezien wordt en er een kans is dat de hond in herhaling valt. Uit voorzorg werden ook de andere drie honden, die niet meededen aan de aanval, bij de familie weggehaald. Het is nogmaals niet bekend wat de aanleiding van de aanval van de hond was, iets dat nog onderzocht wordt.

UPDATE: Volgens een buurman en getuige van de aanval, viel de hond van achteren de man aan die op dat moment zijn vrouw op haar rug sloeg omdat zij een hoestaanval had. Waarschijnlijk zag de hond dat en wilde hij de vrouw beschermen, aldus de krant 20 Minutos.

Een Rottweiler staat in Spanje op de lijst van Perros Potencialmente Peligrosa (PPP) ofwel gevaarlijke honden of risico honden. Daarvoor heeft men speciale papieren nodig, iets wat de politie op dit moment probeert te achterhalen. De kans is echter groot dat de eigenaar geen papieren had. Overigens mogen de vrouw en dochter in het geval van een PPP ook niet in contact komen met deze hond, tenzij ook zij papieren hebben.

Het toeval wil dat op dezelfde zondag er in Coslada een bijeenkomst was van hondeneigenaren bij de ‘Mascocan Solidario’, een dag waarbij alles draait om huisdieren en in het speciaal honden en katten.

Ga naar de inhoud