skip to Main Content
Man overleden na aanval eigen Rottweiler hond nabij Madrid (UPDATE)
Voorbeeldfoto / 123rf

Man overleden na aanval eigen Rottweiler hond nabij Madrid (UPDATE)

MADRID – Een 47-jarige man is zondag overleden nadat hij door een van zijn vier honden werd aangevallen in zijn woning. Het gaat om een Rottweiler die de man dusdanig beet in zijn gezicht en lichaam dat de man aan zijn verwondingen ter plaatse is overleden. Ook zijn ex-vrouw en jonge dochter raakten gewond bij de aanval in de woning in de gemeente Coslada waar nog drie andere honden aanwezig waren op het moment van de aanval (zie UPDATE beneden)

In de Spaanse kranten staat niet wat de aanleiding van de aanval van de Rottweiler is geweest maar feit is dat dit zo agressief was dat de 47-jarige Miguel in zijn gezicht en lichaam werd gebeten en daaraan is overleden. Zijn ex-vrouw en dochter raakten ook gewond in hun poging om de hond weg te halen bij de man. Zij konden echter te plaatse behandeld worden aan hun verwondingen maar hadden wel psychologische hulp nodig.

Bij de woning bevonden zich in totaal vier honden, te weten de aanvallende Rottweiler, een andere Rottweiler, een hazewindhond (galgo) en een kruising (mestizo). De politie wist nadat het ambulancepersoneel geprobeerd had de man te redden en de vrouw en dochter behandelden, de aanvallende Rottweiler mee te nemen en af te leveren bij het plaatselijke asiel. Daar wacht de hond in afwachting van de beslissing van de rechter. 

In de meeste gevallen wordt de hond echter ingeslapen omdat als deze eenmaal agressief gedrag heeft getoond deze als gevaarlijk gezien wordt en er een kans is dat de hond in herhaling valt. Uit voorzorg werden ook de andere drie honden, die niet meededen aan de aanval, bij de familie weggehaald. Het is nogmaals niet bekend wat de aanleiding van de aanval van de hond was, iets dat nog onderzocht wordt.

UPDATE: Volgens een buurman en getuige van de aanval, viel de hond van achteren de man aan die op dat moment zijn vrouw op haar rug sloeg omdat zij een hoestaanval had. Waarschijnlijk zag de hond dat en wilde hij de vrouw beschermen, aldus de krant 20 Minutos.

Een Rottweiler staat in Spanje op de lijst van Perros Potencialmente Peligrosa (PPP) ofwel gevaarlijke honden of risico honden. Daarvoor heeft men speciale papieren nodig, iets wat de politie op dit moment probeert te achterhalen. De kans is echter groot dat de eigenaar geen papieren had. Overigens mogen de vrouw en dochter in het geval van een PPP ook niet in contact komen met deze hond, tenzij ook zij papieren hebben.

Het toeval wil dat op dezelfde zondag er in Coslada een bijeenkomst was van hondeneigenaren bij de ‘Mascocan Solidario’, een dag waarbij alles draait om huisdieren en in het speciaal honden en katten.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 29 reacties
 1. Ondanks de regelmatige berichten over dodelijke agressie door HR-honden weigeren de macho-eigenaars van deze monsters in te zien dat hun gedrag grote risico’s inhoudt voor al wat leeft in hun omgeviing (inclusief hun eigen vrouw en kinderen). De waanzinnige kik om met dergelijk gevaarlijk en angstaanjagend gedrocht door de straten te paraderen weegt duidelijk zwaarder dan de onmiskenbare verantwoordelijkheid bij een eventueel drama. De wettelijke verplichtingen worden daarbij meestal met de voeten getreden. Aangezien de getrainde collega’s van soldaat-flik Anton dit onwettig gedrag welwilend door de vingers zien rest er ons, psychisch gestoorde angsthazen, maar één oplossing, namelijk: die monsters volledig uitroeien met de Benissa-methode. Weet iemand waar ik strychnine kan kopen ?

  1. De reactie van natuurlijk anoniem….. waarschijnlijk doelt hij op zichzelf een gedrocht dat zich door de straten begeeft. Strychnine doe je best.

 2. Wie weet hoe de man zijn dieren behandelde of opvoedde, ik heb twee Rottweilers gehad, trouwe lieve dieren, waarmee je kon lezen en schrijven.
  Ik heb een opleiding gehad bij Martin Gaus over hondenopleiding en geloof mij, je kan van een Chiuhuahua een boosaardige hond maken. Er zijn uitzonderingen, net zoals onder de mensen die mentaal gestoord zijn.

 3. Wat een honden(dieren) haters hier! Ik hoop niet dat jullie, je op welke manier dan ook, hebben vermenigvuldigd. Wat een angstige psychisch gestoorde lui, zullen dat zijn met zulke opvoeders! Als voormalig militair en politieman, ben ik getraind ( net als een waakhond, ik ben zo niet geboren), om de zwakkere uit onze beschaving te beschermen. Angsthazen bah, om te kotsen. Honden ruiken jullie angst, daarom kunnen zij ook geen respect opbrengen voor mensen die honden haten. En aldus kwalificeren zij zichzelf, als de mindere van een hond. Zouden die honden haters hier, daarom alle honden in de wereld over een kam scheren? Ik ruik jullie van mijlen ver, dat scheelt.

  1. Allemachtig, wat een stompzinnig en vooral teleurstellend commentaar van een (vermoedelijk) gepensioneerde landsverdediger én hoeder tegen het kwaad die Anton heet.
   Een loopbaan van spierballen, wapengekletter en respect afdwingen, en die beweert dat hij getraind is om de zwakkeren te beschermen terwijl hij juist die groep mensen veracht.
   Ja, hij kotst daarvan, schrijft hij….
   Hij vergeet dat het hier per definitie niet gaat om honden-haters, maar om mensen die mogelijk angst zouden hebben voor honden.
   Is dat dan zo erg ?….
   Nee, die pet past ons absoluut niet Anton, en als jij die angsthazen onder ons al van verre kan ruiken, blijf dan alsjeblieft lekker ver weg van ons.

 4. Ik neem aan dat het voor iedereen duidelijk is dat het de hond is die heeft aangevallen en niet de eigenaar of de opvoeder. De 150000 bijtincidenten per jaar in Nederland tonen aan dat dit hoegenaamd geen alleenstaand geval is en er dus dringend maatregelen moeten komen om dergelijke ‘ongelukken’ te voorkomen. Éęn mogelijkheid is uiteraard een totaal verbod op het houden van die monsters. Geen hond, geen bijtincident, toch? Ik kan begrijpen dat hondenliefhebbers dit niet zien zitten maar verwacht dan wel dat ze met een een sluitend alternatief komen om deze gevaarlijke situaties te vermijden. Tot nu toe blijven de reacties echter beperkt tot het minimaliseren van het probleem en tot verbale agressie (!) tegenover andersdenkenden. Over een mogelijke oplossing geen woord! Ook niet van Remco met zijn 30 jaar ervaring. Waarschijnlijk bestaat dat alternatief niet !

 5. Hola. Weer een droevig verhaal over een onbetrouwbare hond waarvan de stoppen doorslaan en niet meer kan gestopt worden. De opvoeding is niet de alles bepalende rem ,zo blijkt ook bij mensen , toch !?

 6. Heb drie Rotweilers gehad zeer trouwe honden heel lieve beesten beschermen hun baas je kan geen geweld op je
  Vrouw uitoefen die hond verdedigde de vrouw dat zit in zijn
  Natuur een hond kiest zijn meester en verdedigd deze

 7. ik hoor het de man nog zeggen, ja nu is ie dood en dat is te betreuren, maar “het is zo een lieve hond die nooit iemand kwaad zal doen”. “Hij eet uit je hand en likt je overal”. Nu zien we wat dit soort speciaal geclasseerde honden onbetrouwbaar zijn ONDANKS zo’n goede opvoeding waar anderen over reppen. Ongecontroleerde projectielen zijn het. In America ijvert men tot het terugdringen van mensen met automatische wapens. Dit zou men(de overheden) ook kunnen doen met deze gevaarlijke per definitie onbetrouwbare wezens (lees honden maar ook de eigenaren).
  Het ‘gezin’ was al uiteen gevallen wanneer ik lees over een ex-vrouw. Niet voor niets denk ik. Zij en het kind zijn nu gered maar blijvend gebukt gaan met een trauma wat levenslang duurt. Van mij mag de rechter die gaat beoordelen wat er met deze hond gaat gebeuren de hond, deze zich toe-eigenen als hij niet overgaat tot de doodstraf.
  Jozef

  1. denk dat jij ook therapie nodig hebt of een heel mooi sprookjes boek moet gaan schrijven want van honden heb je nul verstand vandaar ook je antwoord als deze anoniempje of is dat je echte naam?

  2. Anoniem.. Dit zegt al genoeg, nog nooit zo’n dom verhaal gelezen. Ik adviseer je een kritisch zelfonderzoek met behulp van een therapeut.

 8. Ik ken de feiten niet inzake deze kwestie en zal er dan ook geen uitspraak over doen. Voor ik het heb begrepen zijn Rottweilers en Dobermann Pinchers destijds gefokt om achter weggelopen slaven aan te gaan! Daarbij is geselecteerd op een aantal criteria, Dat maakt deze twee rassen tot potentiële moordenaars. Al eeuwen lang!!

 9. Dit zijn gewoon rotbeesten en moeten, net als herders gewoon verboden worden. Hoeveel slachtoffers moeten er nog vallen, eer we dit eens gaan inzien?

  1. Rob, ik vrees dat wij dat niet gaan meemaken.
   Je kunt wachten op het volgende slachtoffer.
   Van hondentrainer Remco mis ik het cruciale commentaar dat mensen niet weten hoe ze zo’n hond moeten opvoeden en dan toch zo achterlijk zijn om zo’n dier aan te schaffen.
   Mijns insziens is het uitsluitend de overheid die hier zo snel mogelijk moet zorgen dat er een verbod komt op het aanschaffen van zulke dieren.

  2. Wel rob het zijn geen rotbeesten wel rotmensen die van deze lieve beesten killers maken kan je bij elke hond .
   Wij hebben een rottweiler heb veel honden gehad nog nooit zo een lief en goede beest gehad denk dat jij een rotkarakter hebt
   Jef

  3. Rob, Altijd die onnozele reacties. Zelf heb ik van jongs af aan Duitse Herders gehad, al mijn herders waren goed opgevoed nooit één probleem gehad. Lief voor kinderen sociaal naar andere honden toe. Mensen die geen verstand van opvoeden hebben moeten geen honden of kinderen nemen.
   We lezen deze berichten …. wanneer je iets weet, weet je helemaal niets. Iedereen roep ik op om met onzin reacties te stoppen,

 10. Dit zijn géén leuke berichten om te lezen , vooral niet omdat het gezin het nu zonder vader moet doen .
  De meeste risico honden hier in Spanje worden gebruikt voor erf bewaking .

  Maar het meeste stoort mij nog de zielige Reacties van mensen .
  @Knoops dus jij suggereert nu dat ik een Penis heb van 40kg ? Omdat ik een grote hond heb.
  @Miel waarom verbieden ?
  Het is toch iemand zijn eigen verantwoordelijkheid om een hond aan te schaffen. We weten de achtergrond niet van de situatie met de Rottweiler.

  Het is niet het soort of type hond wat het probleem is maar de opvoeding .
  Wanneer beseffen mensen dat is ?

  1. Ik heb absoluut geen probleem met het houden van een dergelijke hond als kan worden aangetoond dat:
   – het beest is opgeleid door een specialist
   – de eigenaar opgeleid is om ermee om te gaan.
   Maar zelfs dan lijkt een confrontatie van deze beesten met de gewone bevolking me te vermijden, rekening houdend met de onvoorspelbare reacties van zowel de hond als de mensen.
   Ik denk dat weinig of geen van die beesten aan deze voorwaarden voldoen!! Hoe staat het met jou ? Specislist ? Opleiding gevolgd ? Of leek, net als ik ?

   1. @Miel
    Kort samengevat :
    +30 jaar trainer van honden voor de diverse doeleinden.

    Nogmaals de basis begint bij de opvoeding.
    En we weten totaal geen achtergrond van waarom de Rottweiler dit heeft gedaan.

 11. Dit soort honden heeft meestal iets te maken met een EGO-probleem en moet in veel gevallen als een soort verlengstuk van de penis van de baas gezien worden. Deze honden komen ook veel voor in de lagere sociale niveaus, tokkies e.d.

 12. Wanneer gaan al die snobs eindelijk eens inzien dat dergelijke beesten geen huisdieren zijn. Eigen schuld, dikke bult heb ik hier al dikwijls gelezen! Wettelijk verbieden lijkt de enige manier om die idioten tegen zichzelf en hun monsters te beschermen.

   1. Wel rob het zijn geen rotbeesten wel rotmensen die van deze lieve beesten killers maken kan je bij elke hond .
    Wij hebben een rottweiler heb veel honden gehad nog nooit zo een lief en goede beest gehad denk dat jij een rotkarakter hebt
    Jef

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken