Search
menu
Search

Vliegtuig stort neer op de Ramblas in Barcelona … in 1934

Oeps ... foto ontbreekt!

Vliegtuig stort neer op de Ramblas in Barcelona … in 1934

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Op 30 september 1934 stortte een Breguet 12-97 vliegtuig van de Spaanse luchtmacht neer op de Ramblas van Barcelona, zo schrijft de Catalaanse krant La Vanguardia. De dag daarvoor op 29 september 1934 landde er ook al een militair vliegtuig op de Rambla de Santa Monica nadat de motor uitviel. 

Het was volgens de La Vanguardia een dramatische dag want vanwege een begrafenis van een luchtmacht piloot die bij oefeningen boven León om het leven kwam vlogen er als eerbetoon diverse vliegtuigen over de stad Barcelona. 

Een van de vliegtuigen begon boven de stad brandstof te verliezen en om te voorkomen dat het vliegtuig op de drukke Plaza Catalunya terecht zou komen, besloot de piloot Rufino Núñez die samen met Adolfo Madariaga in het vliegtuig zat om het toestel te landen op de Ramblas. Daarbij raakten de vleugels de bomen en braken deze af waarna de vleugels, cockpit en daarna de motor in brand vlogen.

Het vliegtuig kwam op de Ramblas voor het Teatro Principal terecht. Nadat het vliegtuig was neergestort spoedden omstanders zich naar het toestel en konden ze de zwaargewonden piloten uit het vliegtuig halen nog voordat het hele vliegtuig in brand vloog. Naast de gewonde inzittenden van het vliegtuig raakte ook een 35-jarige wandelaar gewond toen deze geraakt werd door een stuk van de afgebroken vleugel.

Bekijk HIER de link naar het oorsprnkelijke krantenartiekl uit 1934.

Ga naar de inhoud