Het Spaanse woord of zin van de dag (108)

123rf
Beeld: 123rf

Het Spaanse woord of zin van de dag (108)

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Veel lezers spreken, schrijven en begrijpen het Spaans waarschijnlijk al maar er zullen ongetwijfeld ook veel lezers zijn die de Spaanse taal nog niet zo goed of helemaal niet onder de knie hebben. Daarom behandelen we in samenwerking met Supergoed Spaans Leren elke dag een Spaans woord, gezegde of zin en geven daarbij de juiste uitspraak. Doe je ook mee!

Deze ‘palabras españolas’ ofwel Spaanse woorden zijn gebaseerd op het castellano (uitspraak: kastejano – castiliaans), het zogenaamde algemeen beschaafd Spaans. Het komt erg vaak voor dat een Spaans woord diverse betekenissen heeft of in andere hoedanigheid gebruikt kan worden. 

Jouw taalbegeleidster is Cintha van Marrewijk en zij leert iedereen snel en makkelijk Spaans via www.supergoedspaansleren.nl

Woensdag 30 september

El miércoles 30 de septiembre 2020
uitspraak: el mjerkoles treinta de septjembre dosmielbeente

El miércoles de las palabrotas. De woensdag van de scheldwoorden, maar ook uitdrukkingen. Gewoon zodat je weet wat de Spanjaarden zeggen.

Ik was een beetje door mijn inspiratie heen, dus vroeg ik aan mijn zoon van 18 nog wat Spaanse scheldwoorden die ik prima in Spanje Vandaag kan publiceren, ik heb namelijk nog wel eens de neiging om te onbeschofte scheldwoorden erin te zetten, waarvan mijn familieleden zeggen, nee mam doe dat maar niet, haha. Ik ben altijd van mening dat ik jullie alles moet vertellen, maar zij leggen mij censuur op. 

Deze onderstaande woorden zijn dus prima te gebruiken. Mocht je graag je uitspraak willen oefenen, neem eens een video op en plaats deze in de Besloten Facebook Groep www.facebook.com/groups/gratisspaanselessen dan helpen we jou met de uitspraak. En het is nog leuk ook, want iedereen leert met je mee. En maak lekker fouten, dat geeft niks, want daar leer je alleen maar van.

  • Imbécil – uitspraak imbeciel (slissende c) veel belangrijker nog de klemtoon op de É. Zeg maar eens hardop – imbeciel / stommeling
  • Idiota – uitspraak: idiota – idioot / domkop
  • Sinvergüenza – uitspraak: sinbergwenza (slissende z en g als gracias) – schoft / schaamteloos
  • Eres un/a sinvergüenza – uitspraak: erres oen/a sinbergwenza (slissende z) – jij bent schaamteloos / een schoft
  • Cabrón/a – uitspraak: kabron met de klemtoon op de O / kabronna – ligt een beetje aan de toon. Kan dus schoft / klootzak zijn. Je gebruikt cabrona voor een vrouw.
Ga naar de inhoud