Webwinkel Amazon moet in Spanje een postbedrijf worden

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Webwinkel Amazon moet in Spanje een postbedrijf worden
Beeld: Amazon

MADRID – De Spaanse toezichthouder CNMC heeft bepaald dat de Amerikaanse webwinkel Amazon in Spanje ingeschreven moet staan als postbedrijf. Het Comisión Nacional de los Mercados y la Competencia is in februari een onderzoek gestart om te achterhalen of het bedrijf aan dezelfde regels moet voldoen als andere postorderbedrijven omdat Amazon zelf ook een distributie service heeft.

Amazon als webwinkel hoeft zich in feite niet te houden aan de regels voor postbedrijven maar het bezorgbedrijf dat onderdeel is van Amazon wel, aldus het CNMC. Het gaat daarbij met name om twee afdelingen binnen het bedrijf, te weten Amazon Spain Fulfillment SL en Amazon Road Transport Spain SL. 

Verder moet Amazon aan andere eisen voldoen zoals de arbeidsvoorwaarden, belastingen, privacy en immigratie. Amazon heeft nu een maand de tijd gekregen om te antwoorden om een boete zoals die van 300.000 euro die door de Italiaanse communicatiewaakhond was gegeven voor het aanbieden van postdiensten zonder de juiste vergunning te voorkomen.

Amazon steekt steeds meer geld in het uitbreiden van de eigen bezorgcapaciteit via Amazon Logistics. Daarmee wil de webwinkel in steeds meer gebieden van Spanje kunnen garanderen dat artikelen binnen een dag en in sommige gevallen zelfs binnen enkele uren na bestelling zoals in en rond de grote steden kunnen worden bezorgd. Maar de vraag is of Amazon zich daarbij aan de in Spanje geldende regels voor post- en bezorgbedrijven houdt.

Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de daarbij geplaatste foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden. Het artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
donker/licht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.