Politie Ibiza arresteert Nederlandse toerist die zijn vrouw sloeg op straat

Politie Ibiza arresteert Nederlandse toerist die zijn vrouw sloeg op straat
Beeld: Twitter

Politie Ibiza arresteert Nederlandse toerist die zijn vrouw sloeg op straat

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

IBIZA – De politie van Ibiza heeft enkele dagen geleden een Nederlander aangehouden voor fysiek geweld tegen zijn echtgenote. Het voorval deed zich voor op straat bij een bushokje en werd gezien door verschillende omstanders die niet twijfelden en meteen de lokale politie belden en de Nederlandse toerist in bedwang hielden.

Bij zijn arrestatie hield de Nederlandse man vol dat het niets bijzonders was en heel normaal dat hij zijn vrouw ‘een beetje sloeg’. De man werd bij de bushalte voor het hotel Stella Maris in Sant Antoni aangehouden toen omstanders zagen dat de 30 to 35 jarige man flink tegen zijn vrouw stond te schelden en haar ook sloeg waardoor zij haar evenwicht verloor en op straat viel.

Een man die in zijn personenwagen voorbij reed wist de slaande Nederlandse man bij zijn vrouw weg te halen voordat hij door zou gaan zijn op de grond liggende vrouw te slaan of schoppen terwijl andere omstanders de politie belden. Terwijl men wachtte op de politie probeerde de Nederlander weg te komen in een taxi maar dat wisten de omstanders te voorkomen.

De tevens Nederlandse vrouw werd door de agenten geholpen en vertelde dat het tweetal al tien jaar getrouwd was. Tijdens het korte politieverhoor van de agressieve man bleef de man tegen de automobilist die hem had tegengehouden schelden en vertelde hij de agenten dat hij zijn vrouw een beetje had geslagen, iets heel normaals in hun huwelijk blijkbaar.

De Nederlandse vrouw gaf toe dat haar echtgenoot haar vaker sloeg maar ze wilde geen aanklacht indienen tegen haar man. De agressieve Nederlandse man werd echter toch aangehouden en meegenomen naar het politiebureau in afwachting van een rechtspraak want partnergeweld wordt in Spanje zeer serieus genomen.

Ga naar de inhoud