Mercadona gaat geen brood meer bakken in Spanje

Mercadona gaat geen brood meer bakken in Spanje
Beeld: Mercadona / web

Mercadona gaat geen brood meer bakken in Spanje

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – De populairste en grootste Spaanse supermarktketen Mercadona heeft aangekondigd geen brood meer te gaan bakken. Geen paniek, dat wil niet zeggen dat er geen brood meer te koop zal zijn in de supermarkten van Mercadona maar dat betekent dat de keten haar eigen broodovens gaat sluiten en de productie gaat uitbesteden.

Mercadona heeft gedurende tientallen jaren in 20 eigen broodovens het brood gebakken. Deze ovens bevinden zich strategisch bij 8 logistieke centra waar 650 personen dagelijks het verse brood bakken dat daarna meteen over de meer dan 1.650 supermarkten verspreid wordt. Deze eigen ovens worden vanaf nu geleidelijk gesloten en het personeel wordt onderverdeeld bij andere afdelingen zodat niemand ontslagen wordt.

In 2018 startte Mercadona met een bredere samenwerking met meer dan 20 regionale brood producenten. Deze industriële bakkers zijn inmiddels goed voor 20 miljoen kilo brood per jaar. Maar dat gaat meer worden nu Mercadona’s eigen ovens gesloten worden.

Mercadona heeft deze beslissing genomen om ruimte vrij te maken in de logistieke centra om zo uitbreiding en grote investeringen te voorkomen. Daarnaast zullen nu externe brood roducenten meer werk krijgen en wordt de samenwerking met regionale bedrijven uitgebreid. De consument zal niet veel merken van deze wijziging en elke dag zal het verse brood gewoon te koop zijn bij de lokale buurtsuper.

Ga naar de inhoud