Search
menu
Search

10x prachtige dorpen in Spanje om in de herfst te bezoeken

10x prachtige dorpen in Spanje om in de herfst te bezoeken
Beeld: via canva.com

10x prachtige dorpen in Spanje om in de herfst te bezoeken

Het is herfst, al zou je dat met de huidige hoge temperaturen niet denken. Toch veranderen de bladeren van kleur aan de bomen in Spanje en beginnen alles de typische herfstkleuren te krijgen. De herfst is natuurlijk lekker op een strand, maar trek het binnenland van Spanje in en ontdek deze 10x prachtige herfstdorpen die absoluut de moeite waard zijn om te bezoeken.

De herfst is in volle gang en brengt prachtige kleuren met zich mee, vallende bladeren en (normaal gesproken) koelere temperaturen. Over heel Spanje zijn er dorpen die in deze tijd van het jaar nog mooier zijn dan anders. Een uitstapje naar het platteland is de perfecte manier om deze dorpen te ontdekken.

artes1
Beeld: Visit Arties / facebook

1. Arties (Lleida)

Arties is een dorp in de Vall d’Aran, gelegen op 1.143 meter hoogte aan de samenvloeiing van de rivieren Valarties en Garona. Het oude centrum wordt gedomineerd door de romaanse kerk van Santa Maria d’Arties, gebouwd in de 11e eeuw.

taull
Beeld: via canva.com

2. Taüll (Lleida)

Taüll is een charmant dorpje met huizen van steen gelegen in de Vall de Boí. De romaanse kerken van Santa María en Sant Climent, beide uit de 12e eeuw en op de Werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst, zijn de belangrijkste bezienswaardigheden.

Castellfollit de la Roca
Beeld: via canva.com

3. Castellfollit de la Roca (Girona)

Castellfollit de la Roca is een indrukwekkend dorp dat op een spectaculaire rotswand van 50 meter hoogte ligt, vlak bij de ingang van het natuurpark Zona Volcánica de la Garrotxa. Het dorp is hierdoor een natuurlijk uitkijkpunt met uitzicht op de valleien van de rivieren Fluvià en Toronell. Het is een populaire bestemming voor wandelaars en natuurliefhebbers. 

torla
Beeld: via canva.com

4. Torla (Huesca)

Torla is een klein dorpje dat de toegang vormt tot het Nationaal Park Ordesa en Monte Perdido. Het is omgeven door een prachtige omgeving, ingeklemd tussen drie spectaculaire valleien die de mogelijkheid bieden om tal van buitenactiviteiten te ondernemen.

Sepulveda
Beeld: via canva.com

5. Sepúlveda (Segovia)

Sepúlveda is een prachtig dorp in Castilië en León, met een rijke geschiedenis en cultuur. Het dorp is omgeven door stadsmuren en poorten, en heeft een aantal prachtige kerken. Het dorp is ook bekend om zijn goed bewaarde middeleeuwse centrum dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

Puebla de Sanabria
Beeld: via canva.com

6. Puebla de Sanabria (Zamora)

Puebla de Sanabria is een prachtig dorp in Castilië en León dat in de herfst nog mooier is dan anders. De vijftiende-eeuwse burcht en de parochiekerk Nuestra Señora del Azogue zijn de hoogtepunten van het dorp.

Capileira
Beeld: via canva.com

7. Capileira (Granada)

De Poqueira-kloof is een van de meest indrukwekkende natuurgebieden in de provincie Granada. In deze kloof ligt het magische dorp Capileira, een wit dorp dat is aangewezen als historisch-artistiek complex en dat de imposante toppen van de Sierra Nevada als achtergrond heeft. 

haro
Beeld: via canva.com

8. Haro (La Rioja)

Haro is een dorp in de Rioja-streek dat bekendstaat om zijn wijnbouw. De lokale wijngaarden produceren kwalitatief hoogwaardige wijnen die een van de belangrijkste trekpleisters van het dorp zijn.

Buitrago de Lozoya
Beeld: via canva.com

9. Buitrago de Lozoya (Madrid)

Buitrago de Lozoya is een schilderachtig dorpje in de provincie Madrid, gelegen aan de oevers van de rivier de Lozoya. Het dorp is omgeven door de Sierra de Guadarrama en heeft een rijke geschiedenis. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de stadsmuur, het Constitutionele Plein, de Klokkentoren en de kerk van Santa María del Castillo.

Beeld: via canva.com

10. Rianxo (A Coruña)

Rianxo is een toeristische bestemming, maar heeft zijn authentieke karakter behouden. Het dorp is vooral bekend om de mosselen uit de Ria de Arosa, maar ook andere schelpdieren zoals mosselen en kokkels worden er gekweekt.

Uiteraard is dit slechts een kleine greep uit de honderden prachtige dorpen die allemaal iets bijzonders hebben tijdens de herfst. 

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?