Search
menu
Search

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (77)

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (77)
Beeld: ingezonden

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (77)

INTRO: In oktober 2020 kopen Tom en Danielle van Leeuwen in Rodriguillo, Alicante een prachtig oud herenhuis met twee bodega’s en een flinke tuin van meer dan 250 jaar oud. Voordat ze er kunnen wonen, heeft het huis eerst een grondige renovatie nodig. Casa Rodriquillo wordt een B&B met in één van de bodegas een curiosawinkel, genaamd La Bodega de los Recuerdos. Volg de belevenissen van dit stel in hun Spaanse leven, in tekst en soms ook video.

Als B&B-eigenaren moet je je gasten natuurlijk kunnen voorzien van leuke tips voor uitjes, waar je lekker kan eten, mooie wandelroutes kunnen adviseren en meer van dit soort dingen. De afgelopen 3 jaar zijn we heel druk geweest met het verbouwen en realiseren van onze B&B en hebben we weinig tijd genomen voor het doen van leuke dingen. We zitten nu nog volop in de gasten, maar toch komen er voorzichtig al wat dagen vrij in de agenda. Deze dagen gebruiken we om onze kennis van de omgeving te vergroten, maar ook om “oude” uitjes opnieuw te doen. Kijken of die nog steeds zo leuk zijn. 

Afgelopen maandag zijn we weer eens naar de stad Murcia geweest. Zelf vinden we Murcia een leuke relaxte stad, waar je gemakkelijk rond kan lopen en allerlei leuke en mooie plekjes tegenkomt. Deze keer waren we op een missie om wat nieuws te ontdekken. We hadden op Facebook gezien dat een oud postkantoor omgetoverd was tot een leuke plek waar je lekker kan eten en drinken. Nou, dat omtoveren hebben ze heel smaakvol gedaan en dan in meerdere opzichten. Het gebouw is heel mooi opgeknapt en ingericht en je kunt er lekker eten. Veel van de oude details zijn bewaard gebleven. 

Mercado de Correos is de naam van de plek en het is een heel leuk concept. Er zijn diverse “kraampjes” met allerlei gerechten vanuit de hele wereld. Voor elk wat wils dus, ook traditionele Murciaanse gerechten zijn te verkrijgen. Eerst even een rondje lopen om alles eens goed te bekijken en vervolgens zijn we aan een tafeltje gaan zitten. Er is één menukaart en je besteld bij een ober. Dan gaat je bestelling naar het “kraampje” en even later wordt het eten naar je tafeltje gebracht. Dit is zeker iets wat we gaan adviseren aan gasten die een dagje naar Murcia willen.

In de omgeving van onze B&B, bevinden zich minstens 100 bodega’s. Alleen al in de stad Jumilla, 30 kilometer van ons vandaan, tellen we er al 40. Voordat we die allemaal hebben getest zijn we nog wel even zoet. We hebben er wel al een aantal bezocht en nu kunnen we er weer één aan ons lijstje toevoegen. De tour zelf was niet heel bijzonder, maar de proeverij en lunch die er achteraan kwam, maakte dat meer dan goed. De lunch en de wijnen werden geserveerd in het oude huis van de oprichter van de Bodega. Het huis is prachtig opgeknapt! Lekkere wijnen die goed samen gingen met de gerechten, was echt super en het enthousiasme van de dames maakte dat we een bezoek aan deze bodega zeker aanraden aan onze gasten. Saludos Tom y Danielle

Tom, Danielle en Donja verbouwen sinds 2018 een oud herenhuis met bodega in de provincie Alicante tot een B&B met curiosawinkel en vertellen hier elke week hun avonturen maar ook op hun eigen website Casa Rodriguillo is veel informatie te vinden terwijl op het YouTube kanaal tientallen leuke en informatieve video’s te bekijken zijn of bezoek eens de Antiek & Vintage shop als je in de buurt bent.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?