Spaanse wegenbouwers willen “premium” wegen tegen tol bij Madrid en Barcelona

Tolwegen Spanje worden 0,84% duurder in 2020
Beeld: 123rf

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Als het aan de grote wegenbouwers en beheerders van wegen in Spanje ligt dan moeten grote steden zoals Madrid en Barcelona speciale “premium” wegen krijgen of weghelften van de bestaande snelwegen waar automobilisten tegen betaling van tol gebruik van kunnen maken. Op deze manier voorkomt men files en worden de uitlaatgassen met 15% per jaar gereduceerd.

In Spanje worden ze “peajes inteligentes” of “carriles premium” genoemd maar in feite gaat het om een weghelft die alleen tegen betaling te gebruiken is om een grote stad als Barcelona of Madrid binnen te rijden. Volgens de grote wegenbouwers in Spanje wordt door een betalingssysteem het wegverkeer met 30% tot 50% gereduceerd tijdens de piekuren.

Niet alleen zullen er minder files zijn en besparen automobilisten tussen de 118 en 150 file-uren per jaar, de verkeersdruk zal rond de spits afnemen waardoor het verkeer beter zal doorstromen waardoor er ook weer 15% minder milieuverontreiniging zal plaatsvinden.

Keuze

Door middel van slimme of intelligente tolsystemen zouden automobilisten kunnen kiezen voor het rijden op een betaalde weghelft of op een gratis deel van de weg waar het in principe drukker zal zijn en er kans is op files. Men denkt aan bijvoorbeeld de A-1, A-2 en A-6 bij de toegang tot Madrid of de A-2 en B-23 bij Barcelona.

Tol in heel Spanje

De grote wegenbouwers zijn altijd voorstanders geweest van tolwegen en het liefst zouden ze zien dat alle grote wegen in Spanje tolpoorten zouden krijgen. Dat zou inhouden dat ongeveer 12.000 kilometer aan wegen alleen tegen betaling te rijden zouden zijn waardoor de staatskas tussen de 60 en 110 miljard euro gedurende 25 jaar zouden kunnen bijschrijven. De sector spreekt over een tol van 1 tot 3 cent per kilometer voor personenwagens en 5 tot 14 cent voor vrachtwagens.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

6
Reageer op dit artikel

6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Han

De overheid moet een regel maken dat als men op een tolweg in een file terecht komt er geen of minder tol geheven mag worden. Let op, dan lossen de tolwegbeheerders het probleem snel op. Dat zou eigenlijk voor alle tolwegen in de EU moeten gelden. Jammer dat men het in de EU te druk met zichzelf heeft.

maclaren0@gmail.com

Schandalig nog meer tol het rijden is al meer dan 50%aan taks btw accijns enz en dan nog eens tol schaf alle tol wegen af minder file minder uitstoot

Harrie

Ik heb geen probleem met tol betalen, het mag echter geen belasting zijn die de rijken voorrang geeft, op de minder bedeelde. Wegen moeten onderhoud hebben en dat moet betaald worden.
Privatisering van wegen keur ik af, o.a. Naar aanleiding wat er in Italië is gebeurd.

Anoniem

Gelegaliseerde diefstal.

Gilbert

We betalen reeds BTW bij de aankoop van de wagen, verkeersbelasting, belastingen op het verbruik van benzine of diesel en nog is het niet genoeg. De auto of het vrachtvervoer ( ook nog eens doorgerekend aan de consument) is de melkkoe van de staat en dit in gans Europa.

Rene Van Eynde

In de US bestaan die sporen ook voor mensen die met meer dan één in de wagen zitten en dat zelfs gratis. Dit voor betaling doen zou voor de socialisten onaanvaardbaar moeten zijn. Pure bevoordeling van de rijken.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.