skip to Main Content
Spaanse wegenbouwers willen “premium” wegen tegen tol bij Madrid en Barcelona
20 Minutos

Spaanse wegenbouwers willen “premium” wegen tegen tol bij Madrid en Barcelona

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Spaanse wegenbouwers willen “premium” wegen tegen tol bij Madrid en Barcelona

20 Minutos

MADRID – Als het aan de grote wegenbouwers en beheerders van wegen in Spanje ligt dan moeten grote steden zoals Madrid en Barcelona speciale “premium” wegen krijgen of weghelften van de bestaande snelwegen waar automobilisten tegen betaling van tol gebruik van kunnen maken. Op deze manier voorkomt men files en worden de uitlaatgassen met 15% per jaar gereduceerd.

In Spanje worden ze “peajes inteligentes” of “carriles premium” genoemd maar in feite gaat het om een weghelft die alleen tegen betaling te gebruiken is om een grote stad als Barcelona of Madrid binnen te rijden. Volgens de grote wegenbouwers in Spanje wordt door een betalingssysteem het wegverkeer met 30% tot 50% gereduceerd tijdens de piekuren.

Niet alleen zullen er minder files zijn en besparen automobilisten tussen de 118 en 150 file-uren per jaar, de verkeersdruk zal rond de spits afnemen waardoor het verkeer beter zal doorstromen waardoor er ook weer 15% minder milieuverontreiniging zal plaatsvinden.

Keuze

Door middel van slimme of intelligente tolsystemen zouden automobilisten kunnen kiezen voor het rijden op een betaalde weghelft of op een gratis deel van de weg waar het in principe drukker zal zijn en er kans is op files. Men denkt aan bijvoorbeeld de A-1, A-2 en A-6 bij de toegang tot Madrid of de A-2 en B-23 bij Barcelona.

Tol in heel Spanje

De grote wegenbouwers zijn altijd voorstanders geweest van tolwegen en het liefst zouden ze zien dat alle grote wegen in Spanje tolpoorten zouden krijgen. Dat zou inhouden dat ongeveer 12.000 kilometer aan wegen alleen tegen betaling te rijden zouden zijn waardoor de staatskas tussen de 60 en 110 miljard euro gedurende 25 jaar zouden kunnen bijschrijven. De sector spreekt over een tol van 1 tot 3 cent per kilometer voor personenwagens en 5 tot 14 cent voor vrachtwagens.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 6 reacties
  1. De overheid moet een regel maken dat als men op een tolweg in een file terecht komt er geen of minder tol geheven mag worden. Let op, dan lossen de tolwegbeheerders het probleem snel op. Dat zou eigenlijk voor alle tolwegen in de EU moeten gelden. Jammer dat men het in de EU te druk met zichzelf heeft.

  2. Schandalig nog meer tol het rijden is al meer dan 50%aan taks btw accijns enz en dan nog eens tol schaf alle tol wegen af minder file minder uitstoot

  3. Ik heb geen probleem met tol betalen, het mag echter geen belasting zijn die de rijken voorrang geeft, op de minder bedeelde. Wegen moeten onderhoud hebben en dat moet betaald worden.
    Privatisering van wegen keur ik af, o.a. Naar aanleiding wat er in Italië is gebeurd.

  4. We betalen reeds BTW bij de aankoop van de wagen, verkeersbelasting, belastingen op het verbruik van benzine of diesel en nog is het niet genoeg. De auto of het vrachtvervoer ( ook nog eens doorgerekend aan de consument) is de melkkoe van de staat en dit in gans Europa.

  5. In de US bestaan die sporen ook voor mensen die met meer dan één in de wagen zitten en dat zelfs gratis. Dit voor betaling doen zou voor de socialisten onaanvaardbaar moeten zijn. Pure bevoordeling van de rijken.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken