menu: rubrieken, zoeken & meer

Het Spaanse woord of zin van de dag (130)

123rf
Beeld: 123rf

Het Spaanse woord of zin van de dag (130)

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Veel lezers spreken, schrijven en begrijpen het Spaans waarschijnlijk al maar er zullen ongetwijfeld ook veel lezers zijn die de Spaanse taal nog niet zo goed of helemaal niet onder de knie hebben. Daarom behandelen we in samenwerking met Supergoed Spaans Leren elke dag een Spaans woord, gezegde of zin en geven daarbij de juiste uitspraak. Doe je ook mee!

Deze ‘palabras españolas’ ofwel Spaanse woorden zijn gebaseerd op het castellano (uitspraak: kastejano – castiliaans), het zogenaamde algemeen beschaafd Spaans. Het komt erg vaak voor dat een Spaans woord diverse betekenissen heeft of in andere hoedanigheid gebruikt kan worden. 

Jouw taalbegeleidster is Cintha van Marrewijk en zij leert iedereen snel en makkelijk Spaans via www.supergoedspaansleren.nl

Vrijdag 30 oktober

El viernes 30 de octubre 2020
uitspraak: el bjernes treenta de oktoebre dosmielbeente

Cada viernes un ejercicio – uitspraak: kada bjernes oen egercicio (slissende c) Elke vrijdag een oefening. En maandag krijg je de antwoorden op de oefening.

Oefening: Hoe spellen we deze letters in het Spaans en uiteraard zijn er vele varianten mogelijk, maar verzin een woord dat de Spanjaarden kennen.

N / O / P / Q / R / S / T / U / V / W / X / Y / Z / – en dan maar gelijk de extra Spaanse letters Ñ / LL /

Te deseo un buen fin de semana (uitspraak: te deseo oen bween (slissende z) fin de semana) – Ik wens je een fijn weekend.