Flessen wijn van onschatbare waarde gestolen in Extremadura

Flessen wijn van onschatbare waarde gestolen in Extremadura
Beeld: 123rf

Flessen wijn van onschatbare waarde gestolen in Extremadura

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

CÁCERES – Het leest als een diefstal-film met verdachten die met pruiken op hun hoofd en vreemde accenten erin slaagden om 45 flessen wijn van onschatbare waarde te stelen in hotel restaurant Atrio in Cáceres, Extremadura. Onder de gestolen flessen bevindt zich een Château d’Yquem uit 1806 met een waarde van 150.000 euro.

De politie heeft de diefstal gereconstrueerd en men weet nu dat het om een echtpaar gaat met Zwitserse papieren dat met pruiken en rare Engelse accenten in het hotel overnacht en in de nacht van 25 op 26 oktober erin slaagt 45 extreem dure flessen wijn te stelen. 

De politie gaat er vanuit dat de diefstal in opdracht van een wijn-verzamelaar is gebeurd want de man en vrouw wisten precies wat ze mee moesten nemen. Dit soort flessen is niet makkelijk op internet of op de zwarte markt te verkopen omdat ze zeer exclusief zijn.

Maandag 25 oktober 1.15 uur ‘s nachts vraagt het echtpaar aan de receptioniste of het mogelijk is om wat te eten. Zij zegt dat de keuken op dat tijdstip is gesloten maar ze biedt aan een salade te maken in de keuken en verlaat voor een moment de receptie. De man gaat daarna naar de bodega die een verdieping lager ligt en slaagt erin zonder schade de magnetische sloten te openen.

De beveiligingscamera’s hebben het echtpaar op film vastgelegd maar het is duidelijk dat de dieven het lokaal kennen want ze weten precies waar ze zich moeten positioneren. Uiteindelijk wisten de dieven 45 extreem dure en zeer bijzondere flessen wijn te stelen waarvan de waarde niet te bepalen is.

Onder de gestolen flessen bevindt zich een Château d’Yquem uit 1806 met een waarde van maar liefst 150.000 euro. Maar ook een Romanée Conti met een waarde van 12.000 euro en een Montrachet Grand Cru 1999 Magnum met een waarde van 25.500 euro. Op de 400 pagina’s tellende wijnkaart van het twee Michelin sterren restaurant Atrio staan nog meer wijn-juweeltjes die onbetaalbaar zijn.

Dinsdag 26 oktober verlaat het echtpaar om 5 uur ‘s morgens het hotel, ze hebben slechts drie uur geslapen. Ze betalen netjes een deel van de rekening contant en een ander deel met een ‘prepago’ bankkaart (prepaid) waardoor de betaling niet te traceren is.

In hun koffers die ze bij zich hebben nemen ze niet alleen 45 dure flessen wijn mee maar ook een deel van de geschiedenis van het hotel en restaurant Atrio en de emoties van de eigenaars.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.