Search
menu
Search

Bareigenaar in Cantabrië rekent 1,50 euro af als je niets consumeert

Bareigenaar in Cantabrië rekent 1,50 euro af als je niets consumeert
Beeld: Canva

Bareigenaar in Cantabrië rekent 1,50 euro af als je niets consumeert

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SANTANDER – Het klinkt absurd maar het heeft ook een bepaalde logica. De eigenaar van de cocktailbar La Solía in Liaño in Cantabrië wil dat alle klanten iets nuttigen en zo niet dat ze betalen voor het gebruik van de tafel, het luisteren naar de muziek en het gebruik maken van de voorzieningen. Iedereen die aan tafel of de bar gaat zitten moet betalen.

Dat betekent dus dat iemand die niets nuttigt automatisch 1,50 euro moet betalen. Drink of eet je daarentegen iets, dan hoef je die 1,50 euro ‘zitbelasting’ niet te betalen. Het doel van deze actie is om niet consumerende klanten aan grote tafels of bij grotere groepen te vermijden.

Óscar Solana is de eigenaar van de cocktailbar Taberna La Solía en hij rechtvaardigt deze maatregel door te zeggen dat zijn bar per slot van rekening een bedrijf is met een belangrijke investering en dat het geen zin heeft om een ​​stoel te bezetten zonder te consumeren. Dat geldt uiteraard niet voor een familie met kleine kinderen of ouderen die niets consumeren.

De klanten zijn echter verdeeld over deze ‘zitbelasting’. Sommigen begrijpen niet waarom de bar kosten gaat aanrekenen voor een dienst die niet geleverd wordt. Anderen denken dat in een bar zitten en niet consumeren een verlies is voor het lokaal. De waarheid is dat, volgens de bar zelf, deze 1,50 euro-maatregel niet meer dan vijf keer is toegepast sinds de lancering ongeveer anderhalve maand geleden.

Ga naar de inhoud