Search
menu
Search

Netflix heeft abonnementsprijzen aangepast in Spanje

Netflix heeft abonnementsprijzen aangepast in Spanje
Beeld: via canva.com

Netflix heeft abonnementsprijzen aangepast in Spanje

Netflix Spanje heeft het basisplan afgeschaft voor nieuwe abonnees en voor degenen die van abonnementsmodel willen veranderen. Het plan blijft wel beschikbaar voor abonnees die het in het verleden hebben afgesloten. Dit is geheel onverwacht gebeurd op 23 oktober, tijdens de laatste presentatie van de financiële resultaten van Netflix.

De reden voor deze wijziging is dat Netflix zich wil richten op de ontwikkeling van zijn advertentie-abonnementen. Deze abonnementen zijn in 12 landen geïmplementeerd en hebben tot 30% van de nieuwe inschrijvingen in die landen opgeleverd. 

De afschaffing van het basisabonnement is een nieuwe controverse voor Netflix dat in de afgelopen maanden al te maken heeft gehad met verschillende andere problemen. De volgende plannen en prijzen zijn beschikbaar voor Netflix-abonnees in Spanje:

Basis plan met advertenties

Netflix biedt momenteel een nieuw abonnementsmodel aan in een beperkt aantal landen, waaronder Spanje. Het Basisplan is het goedkoopste op het platform, maar bevat advertenties voor of tijdens de meeste series en films. Het Basisplan met advertenties kost 5,49 euro per maand.

Standaard plan

Het standaard abonnement van Netflix is met vijf euro gestegen tot 12,99 euro per maand. Dit abonnement biedt een resolutie van 1080p (Full HD), downloads voor offline bekijken en streaming op twee apparaten tegelijkertijd. Het is nu het basisabonnement geworden voor nieuwe abonnees die niet willen betalen om advertenties te zien. Netflix vraagt 5,99 euro per maand extra aan abonnees die niet in hetzelfde huishouden wonen als het huishouden waarin Netflix is gecontracteerd.

Premium plan

Het premium abonnement is het duurste en uitgebreidste plan. Voor 17,99 euro per maand kunnen abonnees series en films van het moment bekijken vanaf vier apparaten tegelijkertijd. De beeldkwaliteit is in Ultra HD en er is ondersteuning voor surround sound. Abonnees kunnen ook subaccounts toevoegen van mensen met wie ze niet samenwonen, maar dit kost wel extra.

Ga naar de inhoud