Nieuwe Mercadona Vilafortuny (Cambrils) goed nieuws voor campings

Oeps ... foto ontbreekt!

Nieuwe Mercadona Vilafortuny (Cambrils) goed nieuws voor campings

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TARRAGONA – Dit nieuws heeft direct gevolgen voor de redactie van SpanjeVandaag en voor veel Nederlanders en Belgen die in Vilafortuny, Cambrils en Salou wonen en voor de honderden Nederlandse en Belgische toeristen die elke zomer weer naar de Mercadona rijden op de fiets om de fietstassen te vullen met de geliefde boodschappen.

De Mercadona in Vilafortuny (Cambrils) verhuisd op 16 december dit jaar van de huidige locatie van de Calle Josep Llimona naar de Cami de Cavet, direct achter Cambrils Park Resort. Dat is voor de redactie verder weg maar voor de toeristen die op camping Sangulí, Cambrils Park Resort en Camping La Corona verblijven veel dichter bij.

Op de hoek van de Cami de Cavet en de de Carrer del Castell d’Almansa heeft Mercadona een nieuwe supermarkt gebouwd die absoluut opvalt vanwege haar omvang. Het gebouw bestaat uit twee verdiepingen en is meteen de grootste supermarkt van de omgeving. Op de begane grond is ruimte voor 72 auto’s die overdekt geparkeerd kunnen worden terwijl buiten plaats is voor 129 auto’s.

Om bij de supermarkt te komen dien je de roltrap te nemen of met de lift te gaan waarna je boodschappen kunt doen in een supermarkt op de eerste verdieping met bredere gangen inclusief banken om te zitten, nieuwe afdelingen zoals het kant en klaar eten dat in de eigen keuken bereid wordt en over het algemeen een beter indeling.

Het gebouw is daarnaast gebouwd volgens de laatste eisen van Mercadona om milieuvriendelijker te zijn door ander materiaal te gebruiken, betere verlichting te hebben en andere koelkasten en vriezers die in plaats van horizontaal nu verticaal zijn. 

Laten we hopen dat vanwege het milieu de temperatuur ook beter geregeld wordt want het is meestal of te warm in de wintermaanden en te koud in de zomermaanden in de supermarkt.

De verhuizing vindt plaats op zaterdag 14 december waarna alles en iedereen naar de nieuwe locatie gaat om deze op maandagmorgen 16 december te openen. Het huidige personeel verhuist mee dus voor de buurtbewoners en andere gebruikers van de Mercadona in Vilafortuny zal dat geen verschil maken. Er komen wel meer werknemers bij omdat de supermarkt ook veel groter is.

Velen vragen zich af wat er gaat gebeuren met de oude Mercadona als de nieuwe eenmaal geopend is. Komt er een andere supermarkt, een andere winkel of, zoals de geruchtenmachine zegt, komen er nieuwbouw woningen. Waarschijnlijk dat laatste want de grond is duur in deze woonwijk en woningen verkopen goed.

De toeristen die dus de komende lente of zomer naar deze omgeving komen in Cambrils en verblijven op de campings of resort in de buurt hebben geluk want ze kunnen dan in de Mercadona vers bereid eten halen inclusief pizza’s en hoeven daarvoor niet ver te lopen of fietsen.

Ga naar de inhoud