Spaanse ‘streamer’ gekozen tot beste ter wereld

Spaanse ‘streamer’ gekozen tot beste ter wereld
Beeld: Twitter

Spaanse ‘streamer’ gekozen tot beste ter wereld

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De 25-jarige Ibai Llanos is gekozen tot beste streamer ter wereld met de Esports Awards 2020. Weliswaar zullen veel lezers deze jonge Spanjaard niet kennen maar zijn miljoenen fans en volgers zijn met name te vinden op Twitch, YouTube, Instagram, Twitter en G2 Esports.

De uit Bilbao (Baskenland) komende Ibai LLanos is nu woonachtig in de provincie Barcelona (Catalonië) en is sinds 2014 een bekendheid geworden op internet en televisie. In feite is Ibai een gamestreamer maar tegenwoordig is hij veel meer en is hij een van de grootste influencers van Spanje geworden.

Met zijn dagelijkse 4 tot 5 uur durende live uitzendingen bereikt hij miljoenen mensen in alle landen en alle leeftijdsgroepen. Op Twitter heeft Ibai 2,7 miljoen volgers, meer dan 1,6 miljoen op Instagram en maar liefst 2,7 miljoen volgers op Twitch, een videosite gericht op het streamen van persoonlijke kanalen waarbij computerspellen de hoofdmoot zijn.

De Amerikaanse organisatie Esports Awards 2020 die de grootste persoonlijkheden in het esports-universum op internationale schaal beloont, heeft niet alleen prijzen gegeven voor professionele spelers maar ook voor creatievelingen en de streamer-community waaronder Ibai Llanos die dit jaar tot de beste is gekozen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.