Spaanse ‘streamer’ gekozen tot beste ter wereld

Spaanse ‘streamer’ gekozen tot beste ter wereld
Beeld: Twitter

Spaanse ‘streamer’ gekozen tot beste ter wereld

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De 25-jarige Ibai Llanos is gekozen tot beste streamer ter wereld met de Esports Awards 2020. Weliswaar zullen veel lezers deze jonge Spanjaard niet kennen maar zijn miljoenen fans en volgers zijn met name te vinden op Twitch, YouTube, Instagram, Twitter en G2 Esports.

De uit Bilbao (Baskenland) komende Ibai LLanos is nu woonachtig in de provincie Barcelona (Catalonië) en is sinds 2014 een bekendheid geworden op internet en televisie. In feite is Ibai een gamestreamer maar tegenwoordig is hij veel meer en is hij een van de grootste influencers van Spanje geworden.

Met zijn dagelijkse 4 tot 5 uur durende live uitzendingen bereikt hij miljoenen mensen in alle landen en alle leeftijdsgroepen. Op Twitter heeft Ibai 2,7 miljoen volgers, meer dan 1,6 miljoen op Instagram en maar liefst 2,7 miljoen volgers op Twitch, een videosite gericht op het streamen van persoonlijke kanalen waarbij computerspellen de hoofdmoot zijn.

De Amerikaanse organisatie Esports Awards 2020 die de grootste persoonlijkheden in het esports-universum op internationale schaal beloont, heeft niet alleen prijzen gegeven voor professionele spelers maar ook voor creatievelingen en de streamer-community waaronder Ibai Llanos die dit jaar tot de beste is gekozen.

Ga naar de inhoud