Nachtelijke vechtpartijen verontrusten inwoners Zaragoza

Nachtelijke vechtpartijen verontrusten inwoners Zaragoza
Beeld: @policiazaragoza / twitter

Nachtelijke vechtpartijen verontrusten inwoners Zaragoza

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

ZARAGOZA – De buurtbewoners van de Calle Fita en de Calle Dato in Zaragoza zijn ongerust nadat in één nacht maar liefst 3 meldingen binnenkwamen van gevechten tussen groepjes jongeren. Alle drie de feiten vonden plaats tijdens de nacht van zaterdag op zondag. 

“De afgelopen jaren vielen al twee doden in deze buurt. Als men niet ingrijpt, zullen er nog meer slachtoffers vallen”, zo getuigt één van de buurtbewoners aan de krant El Heraldo de Aragón. Uit angst voor represailles durfde de buurtbewoner zijn identiteit niet prijs te geven. “De oplossing is simpel”, getuigt hij. “Of beter gezegd, de oplossingen. Of men sluit de problematische zaken, we weten allemaal welke dat zijn, of men zet een vaste politie eenheid in als bewaking in enkele straten.” Dat laatste idee is volgens de autoriteiten onhaalbaar, maar in de buurt van El Rollo was dat wel mogelijk, en hield het probleem van onveiligheid en overlast prompt op te bestaan.

De buurtbewoner, die erg begaan is met het probleem, en permanent in contact staat met de autoriteiten, vertelt dat de inwoners van de wijk zich “onrustig, angstig en onveilig voelen”. Ze stellen zich de vraag of een familie opvoeden er nog verantwoord is, terwijl sommigen af en toe zelfs voor hun leven vrezen. “Vanaf middernacht tot aan het ochtendgloren is het beangstigend naar huis te gaan, als je ergens uit eten bent geweest bijvoorbeeld. Je kan je inbeelden hoe mensen met oudere kinderen zich voelen wanneer die ‘s avonds pas laat thuis zijn.” Men begrijpt niet dat er zo weinig politieaanwezigheid is, vertelt de buurtbewoner.

De problemen concentreren zich vooral rond drie straten. De Calle Dato, de Calle Fita en de Calle Doctor cerrada. Alle drie de straten liggen in het centrum van de stad. “We betalen belastingen zoals iedereen.” Besluit de anonieme getuige. “Het zou niet mogen dat we ons niet even veilig kunnen voelen als iemand die aan de andere kant van de stad woont.”

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.