Search
menu
Search

Nachtelijke vechtpartijen verontrusten inwoners Zaragoza

Nachtelijke vechtpartijen verontrusten inwoners Zaragoza
Beeld: @policiazaragoza / twitter

Nachtelijke vechtpartijen verontrusten inwoners Zaragoza

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ZARAGOZA – De buurtbewoners van de Calle Fita en de Calle Dato in Zaragoza zijn ongerust nadat in één nacht maar liefst 3 meldingen binnenkwamen van gevechten tussen groepjes jongeren. Alle drie de feiten vonden plaats tijdens de nacht van zaterdag op zondag. 

“De afgelopen jaren vielen al twee doden in deze buurt. Als men niet ingrijpt, zullen er nog meer slachtoffers vallen”, zo getuigt één van de buurtbewoners aan de krant El Heraldo de Aragón. Uit angst voor represailles durfde de buurtbewoner zijn identiteit niet prijs te geven. “De oplossing is simpel”, getuigt hij. “Of beter gezegd, de oplossingen. Of men sluit de problematische zaken, we weten allemaal welke dat zijn, of men zet een vaste politie eenheid in als bewaking in enkele straten.” Dat laatste idee is volgens de autoriteiten onhaalbaar, maar in de buurt van El Rollo was dat wel mogelijk, en hield het probleem van onveiligheid en overlast prompt op te bestaan.

De buurtbewoner, die erg begaan is met het probleem, en permanent in contact staat met de autoriteiten, vertelt dat de inwoners van de wijk zich “onrustig, angstig en onveilig voelen”. Ze stellen zich de vraag of een familie opvoeden er nog verantwoord is, terwijl sommigen af en toe zelfs voor hun leven vrezen. “Vanaf middernacht tot aan het ochtendgloren is het beangstigend naar huis te gaan, als je ergens uit eten bent geweest bijvoorbeeld. Je kan je inbeelden hoe mensen met oudere kinderen zich voelen wanneer die ‘s avonds pas laat thuis zijn.” Men begrijpt niet dat er zo weinig politieaanwezigheid is, vertelt de buurtbewoner.

De problemen concentreren zich vooral rond drie straten. De Calle Dato, de Calle Fita en de Calle Doctor cerrada. Alle drie de straten liggen in het centrum van de stad. “We betalen belastingen zoals iedereen.” Besluit de anonieme getuige. “Het zou niet mogen dat we ons niet even veilig kunnen voelen als iemand die aan de andere kant van de stad woont.”

Ga naar de inhoud