Spaanse voetbalster Alexia Putellas wint de Ballon d’Or voor vrouwen en Pedri voor speler onder de 21 jaar

Spaanse voetbalster Alexia Putellas wint de Ballon d'Or voor vrouwen en Pedri voor speler onder de 21 jaar
Beeld: @FCBarcelona_es / twitter

Spaanse voetbalster Alexia Putellas wint de Ballon d’Or voor vrouwen en Pedri voor speler onder de 21 jaar

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VOETBAL – Terwijl de 34-jarige Lionel Messi zijn alweer zevende Gouden Bal (verdient of niet) mee naar huis heeft genomen en daarmee een nog groter voetballegende is geworden, zijn er ook twee Gouden Ballen naar Spanje gegaan. Het gaat om de eerste Ballon d’Or voor vrouwen die naar de de 27-jarige FC Barcelona speelster Alexia Putellas ging en om de Kopa-Trofee die naar de 19-jarige Pedri, tevens van FC Barcelona, ging  voor beste speler onder 21 jaar. 

France Football heeft maandagavond opnieuw tijdens een gala in Parijs de Ballon d’Or prijzen uitgereikt. Lionel Messi heeft die avond zijn alweer zevende Gouden Bal gewonnen waarmee hij de Pool Robert Lewandowski en de Fransman Karim Benzema achter zich liet. Messi heeft nu twee Gouden Ballen meer dan zijn ‘rivaal’ Cristiano Ronaldo. Messi won de Ballon d’Or (en de FIFA versie daarvan) in 2009, 2010, 2011, 2012, 2015, 2019 en 2021.

Maar Messi speelt niet meer in Spanje bij FC Barcelona maar voor Paris Saint Germain en dus ging deze prijs naar Frankrijk, om het maar zo te schrijven. Toch kreeg Spanje twee prijzen, te weten die van Ballon d’Or voor vrouwen voor de FC Barcelona speelster Alexia Putellas en die voor jongste speler onder 21 jaar, de Kopa-Trofee die naar Pedri van FC Barcelona ging.

De Spaanse FC Barcelona aanvallende middenveldster, maakster van 37 doelpunten en 19 assists dit voetbalseizoen, heeft daarmee de Nederlandse en collega voetbalster bij FC Barcelona Lieke Martens (aanvalster) achter zich gelaten, net zoals Barcelona-collega Sandra Paños (keepster) en tevens Catalaanse clubgenoot Jennifer Hermoso (aanvalster). Verder kreeg de 19-jarige FC Barcelona speler Pedro González López ‘Pedri’ ook een prijs, de Kopa trofee wat de Ballon d’Or is voor spelers onder de 21 jaar.

Ga naar de inhoud